HIRDETÉS

Tombol a fegyveres erőszak Chicagóban

MTI 2017. január 02., 12:22 utolsó módosítás: 2017. január 02., 13:27

Csaknem két évtizede nem követtek el olyan sok bűncselekményt az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Chicagóban, mint 2016-ban – jelentette a helyi média rendőrségi statisztikákra hivatkozva.

Szám szerint összesítve több életellenes bűncselekmény történt a hárommilliós városban, mint New York-ban és Los Angelesben együttvéve.

A helyi idő szerint vasárnap közzétett hatósági adatokból kiderül, hogy tavaly 762 gyilkosságot jegyeztek fel a mintegy 3 millió lakosú metropoliszban, továbbá 3550 lövöldözés történt, amelyekben 4331-en sebesültek meg – jelentette az ABC 7 műsorszolgáltató. Egy rendőrségi szóvivő elfogadhatatlannak nevezte ezeket a számokat.

Egyedül a szilveszteri hétvégén öten vesztették életüket, és legalább 30-an sebesültek meg a Chicagóban kitört lövöldözésekben – tájékoztatott az NBC amerikai hírtelevízió. Az ABC 7 szerint a rendőrség a bűnbandák és az illegális fegyverhasználat számlájára írja az erőszakcselekmények megszaporodását a Michigan-tó partján található nagyvárosban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS