Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Teherautó hajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron

Hírösszefoglaló | 2016.12.19. [22:06] | Utolsó módosítás: 2016.12.20. [08:24]

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásáron, német hírportálok beszámolói szerint egy ember meghalt, többen megsebesültek. Nem zárták ki, hogy terrorcselekmény történhetett.

berlin-kamion_bFotó: Reuters

Az MTI tájékoztatása szerint az eset a német főváros nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt. A környéket lezárták. Egyelőre nem ismert, hogy a teherautó miért hajtott a tömegbe.

A Berliner Zeitung közölte: a rendőrség szerint terrortámadás történt. A város összes karácsonyi vásárát kiürítették. A Berlin Morgenpost szerint egy ember biztosan meghalt és legalább tízen megsérültek a történtek során.

A helyi hatóságok később közölték, hogy az incidens során többen meghaltak, a sebesültek száma pedig meghaladja az ötvenet. A Berliner Zeitung szerint a rendőrség már hivatalosan is terrortámadásként kezeli az ügyet. A város összes karácsonyi vásárát kiürítették. A támadó a Budapester sugárút felől, legalább 60 kilométeres óránkénti sebességgel, lassítás nélkül hajtott a tömegbe.

A német rendőrség Twitter-oldalán azt közölte, hogy kilenc ember halt meg a berlini támadás során. A teherautó – amelyet végül egy fenyőfa tartóztatott fel – rendszámát a lengyelországi Gdanskban regisztrálták.

Július 14-én késő este Nizzában, a híres tengerpart Promenade des Anglais sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású nizzai Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki közben fegyverével a rendőrökre is lőtt. A teherautót végül a rendőrök megállították, a sofőrt pedig lelőtték. A támadást – amelynek során a merénylővel együtt 87-en vesztették életüket, több mint háromszázan pedig megsebesültek – az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
9.
kereszteslovag
2016.12.20., kedd [08:41]
12 halott eddig es majd 50 sebesült, a kamionban az anyosülesen talalt halott ferfi az ugy nez ki hogy a lenygel kamionos spedicios ceg tulajanak a sogora aki a kamion soförje eredetileg, lengyel allampolgar(azaz nem arab stb...). az utolso beszelgetes a sogorral telefonon annyi volt hogy megerkezett a herlyszinre ahol le vagy felrakodni kellett volna es hogy ott majd mindenki muzulman, na de most egyelöre elmegy enni egy dönert... lehet hogy a kamion el lett rabolva a soförrel együtt...Az allitolagos merenyleö akit (amugy eleg hamar) elkaptak az eddigi hiresztelesek szerint tudatosan cselekedett es egy afgan vagy pakisztani menekült aki talan februarban lepett be az orszagba Passaunal... Köszönjük mutti, tudjuk ez egy egyedi eset, szegeny traumatizalt volt, ezert cselekedte ezt...
8.
kukuk marci
2016.12.20., kedd [07:54]
Szomorú, hogy a balliberális agyrém tettek miatt ártatlan emberek esnek áldozatul. Kíváncsi vagyok mindezek után a banyát vissza sírják-e. Szép karácsonyt!?
7.
A liberalizmus ellen
2016.12.20., kedd [07:26]
Erre két évvel ezelőtt felhívta a figyelmet a jobboldali kereszténydemokrata magyar kormány,amire a balliberális csőcselék soha nem látott támadásba lendült a demokratikusan megválasztott felelős magyar kormány ellen,a parászkaboróka féle orbánfóbiás un.székelyföldi senkiházik közreműködésével.
6.
lófőszékely
2016.12.20., kedd [07:24]
na merkel banya,úgy-e,hogy Orbán Viktor nem a levegőben beszél!!! Németországban és még egy pár migráns dajkáló országban lassan nem hogy Karácsonyi vásár de még Karácsony sem lesz!!! csak így tovább büdösbanya!!!
5.
r8xbdy
2016.12.20., kedd [04:10]
Nem tavaly július 14-én, hanem az idén július 14-én volt a Nizza-i terrortámadás
4.
Hargitai fecskemadár
2016.12.20., kedd [03:14]
A nagy liberalizmus eredmény!
3.
Érdeklődő
2016.12.19., hétfő [23:39]
Sajnos az ártatlan emberek szívják le a vén bohócné ötleteit(és a háttérben levő észlényekét).
2.
eujyujmu
2016.12.19., hétfő [22:38]
Welcome to Merkelistan!!! A meri mamat meg kellene huzza egy kis tisztesseges muszlim, hogy elvezze mamus is a helyzetet
1.
talán végre
2016.12.19., hétfő [22:25]
Talán végre felébred Németország Csipkerózsika álmából, és rájönnek, hogy mi a helyzet a házuk táján. Ha még egyáltalán nem túl késő.
Hozzászólások9