HIRDETÉS

Teherautó hajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron

Hírösszefoglaló 2016. december 19., 22:06 utolsó módosítás: 2016. december 20., 08:24

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásáron, német hírportálok beszámolói szerint egy ember meghalt, többen megsebesültek. Nem zárták ki, hogy terrorcselekmény történhetett.

Az MTI tájékoztatása szerint az eset a német főváros nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt. A környéket lezárták. Egyelőre nem ismert, hogy a teherautó miért hajtott a tömegbe.

A Berliner Zeitung közölte: a rendőrség szerint terrortámadás történt. A város összes karácsonyi vásárát kiürítették. A Berlin Morgenpost szerint egy ember biztosan meghalt és legalább tízen megsérültek a történtek során.

A helyi hatóságok később közölték, hogy az incidens során többen meghaltak, a sebesültek száma pedig meghaladja az ötvenet. A Berliner Zeitung szerint a rendőrség már hivatalosan is terrortámadásként kezeli az ügyet. A város összes karácsonyi vásárát kiürítették. A támadó a Budapester sugárút felől, legalább 60 kilométeres óránkénti sebességgel, lassítás nélkül hajtott a tömegbe.

A német rendőrség Twitter-oldalán azt közölte, hogy kilenc ember halt meg a berlini támadás során. A teherautó – amelyet végül egy fenyőfa tartóztatott fel – rendszámát a lengyelországi Gdanskban regisztrálták.

Július 14-én késő este Nizzában, a híres tengerpart Promenade des Anglais sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású nizzai Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki közben fegyverével a rendőrökre is lőtt. A teherautót végül a rendőrök megállították, a sofőrt pedig lelőtték. A támadást – amelynek során a merénylővel együtt 87-en vesztették életüket, több mint háromszázan pedig megsebesültek – az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS