Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Sorban állt egy római patikában Ferenc pápa

MTI | 2016.12.21. [13:00] | Utolsó módosítás: 2016.12.21. [13:17]

Egy Vatikánvároshoz közeli római gyógyszertár dolgozóinak Facebook-profilján jelent meg a hír, hogy Ferenc pápa kedden besétált a patikába és cipőt vásárolt magának.

papapatika_b

A katolikus egyházfő érkezése előtt kevéssel a patikába telefonált, megkérdezte, árulják-e az általa keresett ortopéd cipőt. Amikor megérkezett a gyógyszertárba, beállt a sorba.

Az interneten közölt felvételek szerint a katolikus egyházfőt csak egy biztonsági ember kísérte, az is kellő távolságban. Az olasz sajtó szerint Ferenc pápa gyalog jutott el a pápai állam melletti Via Gelsomino utcában levő gyógyszertárig. Innen autóval vitték vissza a Vatikánba.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa kiment vásárolni Rómába. Tavaly a belváros egyik optikusához ment el szemüveglencsét cserélni. Akkor autóval vitték a Vatikántól az üzletig, ahol pillanatok alatt elterjedt az egyházfő jelenlétének a híre, és hatalmas tömeg verődött össze. Az optikus később elmesélte, hogy Ferenc pápa személyesen, készpénzzel fizetett.

Pápává való megválasztása másnapján, 2013 márciusában, Ferenc pápa gyalogosan kisétált a Vatikánból Rómába a pápai állam Szent Anna-kapuján. A kapukat őrző svájci gárdisták és a vatikáni biztonsági emberek vették észre, hogy az egyházfő az emberekkel teli római utcákon tartózkodik, ezért gyorsan visszafordították a Vatikánba. Ferenc pápa már több interjúban elmondta, hogy néha szívesen kimenne Róma utcáira sétálni, vagy elmenne egy pizzériába, de tudja, hogy nem teheti meg.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
Hern
2016.12.23., péntek [19:42]
Csak azért, mert az ortopéd cipőt ott árulják.
2.
ikati
2016.12.22., csütörtök [16:31]
Furcsa. Miért pont cipőt vásárolt a patikában?
1.
BallaMuki
2016.12.22., csütörtök [08:55]
Helyesen: Ferenc ellenpápa . A valódi cellafogságban.
Hozzászólások3