Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Orbán: nem engedhetünk a migránsok követelésének

MTI | 2017.01.12. [12:18] | Utolsó módosítás: 2017.01.12. [13:53]

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.

orbhatvad_b

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: kívülről, Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így „nekünk kell megvédenünk saját magunkat". Orbán Viktor azt is mondta, hogy a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa. „Nálunk nincs terrorizmus, nincs tömeges erőszak, nem hajtanak teherautóval ünneplő emberek közé", de mindez nem jelenti azt, hogy a magyarokkal ne fordulhatnának elő ilyen szörnyűségek" – figyelmeztetett.

Európa jobban járt volna – folytatta –, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyek működőképesnek és hasznosnak bizonyultak, és amelyeket azóta egyre több ország átvett. „Tettekkel bizonyítottuk, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak" – mondta. A miniszterelnök kiemelte, a határvadászok arra tettek esküt, hogy megvédik Magyarország határait, amivel Európát is védik, „ahogy ez mifelénk az utóbbi 500 évben lenni szokott". „Megvédeni magunkat és Európát is – ez lett évszázadok alatt a magyar nemzet sorsa" – fogalmazott.

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lezárult, „abból kell kiindulnunk, amit látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk". Kijelentette: bár vannak, akik azt gondolják, hogy minden Európába érkező ember az itteni szokások és törvények szerint akar élni, szerinte a tények ennek éppen az ellenkezőjét mutatják: a terrortámadások és a zavargások, az erőszak és a bűnözés, az etnikai és kulturális összeütközések mind arra figyelmeztetnek, hogy „akik idejönnek, nem a mi életünket akarják élni", hanem a sajátjukat szeretnék folytatni, csak éppen európai életszínvonalon.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedést és meghívást ígérgető európai politikusok, valamint saját illúzióik áldozatai. „Értjük őket, de nem engedhetünk a követelésüknek, nem engedhetjük be őket Európába. Az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot" – fogalmazott, hozzátéve, hogy az illegális bevándorlók között terroristák is érkeznek, emiatt pedig több európai országban is ártatlan emberek haltak meg, és fizettek életükkel saját országuk gyengeségéért. Orbán Viktor hozaátette: az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció egyszerre fenyegeti a mindennapok biztonságát, a gazdasági eredményeket és a kultúránkat.

„Az európai migrációs válság nem ért véget, Brüsszel továbbra is szét akarja osztani az elmúlt években illegálisan bejutott kétmilliós tömeget" – mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy kormánya ezután is azt fogja tenni, amit „kötelességtudatunk és lelkiismeretünk diktál", vagyis megvédi a magyar határt és a mindennapok biztonságát.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
zold prucsok
2017.01.14., szombat [12:10]
Biztos a CNN-s "fake news"-ban olvasta.
5.
hazudsz!
2017.01.14., szombat [09:38]
@2.:
Már megbocsáss, de ilyesmire én sem emlékszem. Olyasmire viszont igen, hogy ez idő tájt hőnszeretett pártvezéreid (Kovács László, Meddgyesy Péter, Kunce Gábor és hasonszőrűek) "23 millió román munkavállaló" Magyarországra való beáramlásával riogatták a népet. És erre mások is emlékeznek. Ekkor volt ugyanis annak a bizonyos "státus törvénynek" az elfogadása - csakhogy egy kicsit a mosott agyad memóriáját felfrissítsem.
Ha viszont annak, amit állítasz, nyoma van / volna, akkor miért nem adod közre azt a linket? Hadd olvashassuk el mi is. Ugye nem gondolod, hogy te ide egyet blöffölsz és mi napestig keresgéljük a neten a szemen szedett hazugságaidat. Ennyire azért ne próbálj lóvá tenni másokat!
4.
2.
2017.01.13., péntek [15:12]
Szövegértésből nulla vagy!
3.
zold prucsok
2017.01.13., péntek [15:00]
@2.:
4 millio es a Karpat medencei magyarok... Sokat mond ez hogy ki is vagy te
2.
2.
2017.01.13., péntek [01:05]
2001 júniusában Orbán Viktor, mint Magyarország miniszterelnöke még 5 év alatt 4 millió gazdasági migránst várt Magyarországra - nézz utána ennek még mindig van nyoma az interneten!!!

4 milliót, aki Magyarországon megtelepedik, ott él, dolgozik és szaporodik, és így Magyarország lélekszámát 14 millió főre felviszi. Ezt annak idején Washingtonban mondta volt, a hírt lehozta az MTI és az akkori magyarországi sajtó. Hazatérte után még egyszer ő is beszélt erről, de aztán a bejelentést követő nagy felháborodás miatt 9 nappal később pontosított, hogy ő inkább a Kárpát-medencei magyarok áttelepedésére gondolt, hogy később teljesen feledje ezt az egészet - erre én nagyon jól emlékszem, mert akkor én már több mint 8 hónapja ott éltem, és ideig-óráig nagy reményeket fűztem ehhez a bejelentéshez, gondoltam sikerül nekem is Magyarországon végleg megtelepedni. Orbán Viktor akkori visszatáncolása, kényszerű magyarázkodása, majd az egész ügy ejtése azt eredményezte, hogy azóta ő sem több az én szememben, mint egy hazug politikus, egy hazug a sok közül
1.
A liberalizmus ellen
2017.01.12., csütörtök [15:45]
Na,jöhet a liberális csőcselék Orbán-fóbiás gyalázkodása!
Hozzászólások6