HIRDETÉS

Orbán: nem engedhetünk a migránsok követelésének

MTI 2017. január 12., 12:18 utolsó módosítás: 2017. január 12., 13:53

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: kívülről, Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így „nekünk kell megvédenünk saját magunkat\". Orbán Viktor azt is mondta, hogy a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa. „Nálunk nincs terrorizmus, nincs tömeges erőszak, nem hajtanak teherautóval ünneplő emberek közé\", de mindez nem jelenti azt, hogy a magyarokkal ne fordulhatnának elő ilyen szörnyűségek\" – figyelmeztetett.

Európa jobban járt volna – folytatta –, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyek működőképesnek és hasznosnak bizonyultak, és amelyeket azóta egyre több ország átvett. „Tettekkel bizonyítottuk, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak\" – mondta. A miniszterelnök kiemelte, a határvadászok arra tettek esküt, hogy megvédik Magyarország határait, amivel Európát is védik, „ahogy ez mifelénk az utóbbi 500 évben lenni szokott\". „Megvédeni magunkat és Európát is – ez lett évszázadok alatt a magyar nemzet sorsa\" – fogalmazott.

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lezárult, „abból kell kiindulnunk, amit látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk\". Kijelentette: bár vannak, akik azt gondolják, hogy minden Európába érkező ember az itteni szokások és törvények szerint akar élni, szerinte a tények ennek éppen az ellenkezőjét mutatják: a terrortámadások és a zavargások, az erőszak és a bűnözés, az etnikai és kulturális összeütközések mind arra figyelmeztetnek, hogy „akik idejönnek, nem a mi életünket akarják élni\", hanem a sajátjukat szeretnék folytatni, csak éppen európai életszínvonalon.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedést és meghívást ígérgető európai politikusok, valamint saját illúzióik áldozatai. „Értjük őket, de nem engedhetünk a követelésüknek, nem engedhetjük be őket Európába. Az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot\" – fogalmazott, hozzátéve, hogy az illegális bevándorlók között terroristák is érkeznek, emiatt pedig több európai országban is ártatlan emberek haltak meg, és fizettek életükkel saját országuk gyengeségéért. Orbán Viktor hozaátette: az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció egyszerre fenyegeti a mindennapok biztonságát, a gazdasági eredményeket és a kultúránkat.

„Az európai migrációs válság nem ért véget, Brüsszel továbbra is szét akarja osztani az elmúlt években illegálisan bejutott kétmilliós tömeget\" – mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy kormánya ezután is azt fogja tenni, amit „kötelességtudatunk és lelkiismeretünk diktál\", vagyis megvédi a magyar határt és a mindennapok biztonságát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS