Varga Zsolt a Krónikának: a szív és akarat dönthet a Várad ellen

Varga Zsolt a Krónikának: a szív és akarat dönthet a Várad ellen

Fotó: Barabás Ákos

Kedden várták Nagyváradra a Ferencváros vízilabdacsapatát, amely szerdán a LEN-Eurokupa döntőjének első összecsapásán mártózik meg a medencében. Ezt a mérkőzést a budapestieket edző Varga Zsolt éppen olyan fontosnak tartja, mint az április 5-ei népligeti visszavágót, amelyen gazdára talál a serleg. A Krónika megkeresésére hangsúlyozta, alapvetően örül annak, hogy ez így alakult, de az majd csak utólag fog eldőlni, hogy valóban előnyt jelent-e számukra az idegenbeli kezdés.

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 21., 18:362017. március 21., 18:36

Ahogyan a Sebes-Körös-partiaknak, úgy a fővárosiaknak is voltak sérültjeik a finálé előtt, de a vállproblémákkal régóta bajlódó, olimpiai bajnok Varga Dániel és a szerb válogatott múlt heti edzésén alkarsérülést szenvedett Stefan Mitrovic is vállalta a játékot. „Úgy mondanám, hogy sikerült őket összeragasztgatni. Azt, hogy hogyan, a meccsen látjuk majd meg\" – fűzte hozzá a szakember.

Keretében vannak olyan pólósok, akik régebben még a VSK-t edző Kádár Kálmánnak is csapattársai voltak a Fradiban, mint ahogyan az évek során a nagyváradiak több, jelenlegi játékosa is megfordult már a Ferencváros csapatában. Mindeközben a budapestiek most csapatukban tudják azt a Marko Avramovicot, aki félévnyi VSK-szereplés után igazolt át hozzájuk, tavaly pedig még közös edzéseket is tartott a két együttes. Mindennek ugyanakkor Varga Zsolt nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, mert – Kádárhoz hasonlóan – úgy véli, hogy mindkét fél kerete sokat változott az elmúlt évek alatt, már csak annyira ismerik egymást, mint bármely más korábbi jó csapattag. „Ezek a múltbéli összefonódások inkább csak érdekességek\" – vallja a szakember.

Jómaga játékosként már sokszor járt Nagyváradon. Többször megfordult a válogatottal, de még olaszországi légióskodása idején, a Nápolyi Posillipóval is megmártózott a váradi medencében. „A hangulat most olyan, amikor az ember várakozásban van, és tudja, hogy fontos mérkőzés vár rá. Ez jellemző a csapatra\" – ecsetelte az olimpiai bajnok. Érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy – a váradiakkal ellentétben – nekik a klubjuk nem kínált fel pénzbeli jutalmat a siker esetére, de ő azt is „maximális lelki motivációnak\" érzi, hogy a végső győzelem nagyon fontos előrelépést jelente mind a klub, mind a csapat számára. „Egy hosszabb folyamat, építkezés után jutottunk el idáig. Az is nagy dolog, hogy döntőt játszhatunk. Valóban sok játékosunk van, akik már sok finálét vívtak és téthelyzetben jól szerepeltek, ez pedig biztosan a segítségünkre lehet, ha jól és egységbe forrva tudunk együttműködni a vízben\" – magyarázta.

Bevallotta, hogy a VSK-t a kezdetektől „fekete lónak\" tartotta, ezért egyáltalán nem lepte meg, hogy a várakozásokkal ellentétben két olasz csapatot is kiejtve eljutott a döntőig. „Papíron\" most sem a váradiak, hanem a budapestiek számítanak esélyesnek, de osztja Kádár azon véleményét, mely szerint egy fináléban már nincsenek favoritok. „Két olyan csapatról szól, akik végigküzdötték az egész sorozatot, és eljutottak egy végpontra, a döntőbe. Én is úgy gondolom, hogy a végén már csak az számít, hogy ki az, aki higgadtabban, koncentráltabban, nagyobb szívvel és akarással tud játszani\" – fogalmazott Varga Zsolt. Mint már beszámoltunk, a VSK nagyon elszántan készül a döntőre, amelyet 19 órától a DigiSport élőben sugároz.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!