Krónika Online
2017. április 25., kedd; Ma Márk napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Liga 2: rangadót veszített a Sepsi OSK és az UTA

Vásárhelyi-Nyemec Réka | 2017.03.19. [16:46] | Utolsó módosítás: 2017.03.19. [16:47]

A Sepsiszentgyörgyi OSK és az UTA is elveszítette hétvégi rangadóját a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, ezért a listavezető Bukaresti Juventus fontos lépést tett az első helyről való élvonalba jutás felé.

szekelyl55467_bA Sepsi OSK Facebook-oldalán köszönte meg a csapatot nagy számban elkísérő szurkolóknak, hogy sportszerűen biztatták kedvenceiket

A fővárosiak épp a háromszékieket múlták felül 3-1-re hazai pályán, egy olyan román–magyar meccset idéző hangulatban, ahol a játékvezetőnek pár pillanatra a játékot is le kellett állítania, amikor a szurkolók petárdát dobtak a vendégek kispadja felé.

Noha a Prosport helyszíni beszámolója szerint a colentinai stadionban mindössze ezer drukker volt – köztük a Sepsi OSK-t elkísérő Székely Légió tagjai –, a házigazdák szimpatizánsai nem nézték jó szemmel a vendégek éneklését, és „Románia"-skandálással adtak „nemzeti" jelleget a klubok közötti mérkőzésnek. A találkozón egyébként Zaharia góljára (7. perc) Hadnagy a 44. percben válaszolt, ám utána Chipirliu és Buhăescu is legyőzte Niczuly kapust. A hálóőrt a 83. percben reklamálás miatt két sárga lappal kiállították, ezért a csapat emberhátrányban fejezte be a rangadót.

Veresége miatt a Sepsi OSK lecsúszott az összetett negyedik helyére, az UTA–Brassó rangadót ugyanis a vendégek nyerték meg 2-1-re. A vasárnapi összecsapáson büntetőt rontó aradiak 45 ponttal maradtak az immár 54 ponttal listavezető Juventus mögött a második helyen, és csak jobb gólkülönbségük miatt előzik meg az ugyancsak 45 pontnál tartó barcaságiakat. A két csapat ugyanakkor eggyel több meccset játszott, mint a fővárosi és a székely alakulat.

Utóbbihoz nem tudott felzárkózni a Szatmárnémeti Olimpia: 1-0-ra kikapott hazai pályán az Afumați-tól, ezért 41 ponttal az ötödik maradt a Temesvári ASU Poli 2-1-es legyőzésével 41 pontnál tartó Mioveni előtt. A partiumiak botlása különben a Nagyváradi Luceafărulnak is rosszkor jött, hiszen a Călărași-tól elszenvedett 3-2-es veresége miatt visszacsúszott a 11. helyre. Szombaton nyert még otthon a Balotești 3-1-re a Resicabánya ellen és a Târgoviște 2-1-re a Suceava ellen. A Clinceni játék nélkül gyűjtötte be a három pontot, míg a Brăila szabadnapos volt.  

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét