Helycseréhez vezetett a Viitorul-botlás – „Nyerhet” egy évet a CFR

Helycseréhez vezetett a Viitorul-botlás – „Nyerhet” egy évet a CFR

Fotó: Gecse Noémi

Gól nélküli döntetlennel végződött hétfő este a Viitorul–Dinamo mérkőzés az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában, így jobb gólaránya miatt a Steaua most megelőzte az összetettben Gheorghe Hagi konstancai alapszakaszgyőzteseit.

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 14., 19:312017. március 14., 19:31

Mindketten 27 ponttal állnak az élen a Giurgiui Astra (23), a Craiova (23), a Dinamo (22) és a Kolozsvári CFR (22) előtt. Utóbbi klubelnöke, Iuliu Mureșan a DigiSport kedd reggeli műsorában jelezte, hogy a bíróság azért halasztotta március 20-ára a csődvédelmi eljárásuk lezárását, mert fellebbezést nyújtottak be ellene. „Ezt már megoldottuk, és véget érhet a fizetésképtelenségi procedúra. Fontos, hogy ez május 31-éig megtörténjen, de mi azt tűztük ki célul, hogy már március 31-éig lezárjuk az eljárást. Ezzel gyakorlatilag nyerünk egy évet” – fogalmazott a sportvezető.

„Kiskapukról” most nem beszélt, a szabályzat pedig előírja, hogy az európai klubtornákon való szerepléshez a csapatoknak legalább egy évvel a licenckérvény benyújtása előtt rendezett pénzügyi helyzettel kell rendelkezniük. Ez alapján, ha a CFR elleni csődvédelem május előtt lezárul, akkor a fellegváriak leghamarabb a 2018–2019-es szezonban szerepelhetnek ismét a nemzetközi porondon. A kolozsváriak egyébként a Dinamo után a második élvonalbeli klub lennének, akinek sikerül kikerülnie a fizetésképtelenségből, a többi együttesnek ez eddig nem sikerült.

A Marosvásárhelyi ASA helyzete is egyre kilátástalanabbá válik, mert pénzügyi nehézségei mellett még a pályán nyújtott teljesítménye is kívánnivalót hagy maga után. Hétfő este Medgyesen kapott ki 2-0-ra az alsóházi rájátszás első fordulójában, ezért 6 ponttal továbbra is sereghajtóként, a biztos bennmaradást jelentő ötödik helyezett Chiajnától – szombati ellenfelétől – hét ponttal elmaradva üldözi a mezőnyt. A Gaz Metan eközben most 23-ra növelte összetettjét az élen, miközben mögötte Iași (18), Voluntari (16), Botoșani (16), Chiajna (13), Târgu Jiu-i Pandurii (11), Temesvári Poli (10) a sorrend.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!