Frissességre törekszik az egyenlítő Progym a Sportklub elleni sorsdöntő meccsen

Frissességre törekszik az egyenlítő Progym a Sportklub elleni sorsdöntő meccsen

Fotó: Veres Nándor

Csak az ötödik mérkőzésén dől el a román élvonalbeli jégkorong-bajnokság Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym elődöntője, miután a piros-fehér együttes hétvégén „lenullázta” a kék-fehér rivális előnyét. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 13., 17:232017. március 13., 17:23


Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot két idegenbeli vereséggel kezdő Progym ugyanis a szombaton hosszabbításban megnyert első hazai találkozóját vasárnap este már 7-5-ös sikerrel koronázta meg, és készülhet a keddi, mindent eldöntő utolsó összecsapásra.

Épp úgy, ahogyan arra a gyergyói edző, Farkas Csaba számított. „Már a két idegenbeli meccsen is versenyben voltunk 35-40 percig. Kis egyéni hibák és a fáradtság miatt kaptunk ki. Ezek itthon már kevésbé jöttek elő, a szurkolók pedig rengeteget segítettek. Legalább 25 százalékban hozzájárultak a győzelemhez. Reméljük, hogy Csíkszeredába is elkísérnek minket, és segíteni fognak\" – mondta a Krónikának a szakember, hiszen a mindent eldöntő találkozót kedden 18.30-tól ismét a hargitai megyeszékhelyen rendezik.


Farkas rámutatott, hogy a vasárnap esti közös vacsora után tegnap egy átmozgató edzést tartottak, és egy, a nagy kluboknál alkalmazott regenerációs módszerrel igyekszenek frissé tenni játékosaikat. Taktikai újítást már nem terveznek – hiszen ilyenkor már mindenki tudja a feladatát és tisztában van a tét súlyával –, mindössze az eddig elkövetett apróbb hibák kiküszöbölésén dolgoztak a nagy rangadó előtt. „Nekünk fiatalabb játékosaink vannak, mint a Sportklubnak, ezért remélem, hogy frissebbek is leszünk\" – fűzte hozzá a vezetőedző. A bajnokság másik elődöntőjét, mint ismeretes, a Brassói Corona már szombaton megnyerte a mostantól már csak bronzmeccsre készülő címvédő, a Galaci Dunărea ellen.  

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!