Elindult a visszaszámlálás a magyarországi „vizes” vb-ig

Elindult a visszaszámlálás a magyarországi „vizes” vb-ig

Fotó: Barabás Ákos

Száztizenhét nappal a rajt előtt elindították a magyarországi „vizes" világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját a budapesti Erzsébet téren. 

Hírösszefoglaló

2017. március 19., 16:382017. március 19., 16:38

A vasárnap délelőtti eseményről beszámoló MTI szerint a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy felkészültek történetük eddigi legnagyobb nemzetközi sporteseményének megrendezésére. „A világbajnokság felejthetetlen élményt jelent majd a versenyzőknek, a szakembereknek és a szurkolóknak egyaránt\" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a mintegy 350 ezer nézőből közel százezret külföldről várnak.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a látványosnak és színvonalasnak ígérkező július 14-30-ai seregszemlét a televízióban a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni. Hozzátette: a vb-k történetében most először fordul elő, hogy a szinkronúszók versenyét külső helyszínen, a városligeti Csónakázótóban felépített medencében szervezik. Kitért arra is, hogy néhány napra egyedülálló sportközponttá alakul át a Batthyány tér, ahol a felépített toronyból a nők 20, a férfiak 27 méterről ugranak majd a mélybe, miközben a háttérben a Parlament lesz látható. Elmondta azt is, hogy a nyílt vízi úszók a balatonfüredi Tagore-sétány előtt versenyeznek majd, az úszók és a műugrók a rekordidő alatt elkészült Duna Arénában, a vízilabdázók pedig a Hajós Alfréd Uszodában küzdenek majd a helyezésekért.

Az óraindító eseményen részt vett a jelenlegi első számú hazai úszó, Hosszú Katinka is. A háromszoros olimpiai bajnok elárulta, hogy a budapesti világbajnokságra úgy tekint, mintha egy újabb olimpia lenne, ezért már a riói úszóversenyek vége után néhány nappal elkezdte rá a felkészülést edzőjével, Shane Tusuppal. A vasárnap elindított interaktív óra előtt felállított pódiumon egyébként információkat is lehet kapni a vb helyszíneiről és szelfit lehet készíteni néhány magyar vízilabdázó fényképe előtt.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!