Elbukta szlovákiai kiszállását a román pólóválogatott

Elbukta szlovákiai kiszállását a román pólóválogatott

Fotó: Gecse Noémi

Románia felnőtt férfi vízilabda-válogatottja 6-5-re kikapott kedd este Kassán Szlovákiától a világliga európai selejtezőinek utolsó előtti fordulójában, ezért – a hazai 12-10-es sikere dacára – már nem fogja tudni megelőzni az A csoport összetettjében.

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 15., 17:552017. március 15., 17:55

A H2opolo.ro által idézett Dejan Stanojevic szövetségi kapitány szerint házigazdáik teljesen megérdemelten nyertek, mert „sokkal jobban akarták a győzelmet\". „Érdekes csata volt. Gyakorlatilag az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Ha ez hűen tükrözné a képességeinket, akkor a jövőben fokozatosan javulnunk kell\" – értékelt a szerb szakember.

Azt már korábban elárulta, hogy a világliga-keretben folyamatosan eszközölt változtatásokkal nem csak tapasztalatszerzési lehetőséget akar biztosítani a fiataloknak, hanem az itt mutatott teljesítmények alapján kerülhetnek be az Európa-bajnoki selejtezőre tervezett csapatába is. „Be kell bizonyítaniuk, megvan a kellő fizikai és mentális képességük ahhoz, hogy tagjai legyenek a 13 fős válogatottnak\" – ecsetelte. Tény viszont, hogy a közel azonos játékerőt képviselő szlovákok ellen továbbra is az olyan tapasztalt játékosok voltak eredményesek, mint Alexandru Ghiban (2 gól), valamint Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță és Daniel Teohari.

Az összetettben 4 pontnál tartó Románia az utolsó mérkőzését a szintén 4 pontos, de rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Németország ellen vívja áprilisban a harmadik hely megőrzéséért, az ugyanis már eldőlt, hogy az öt forduló után 8 pontos Szlovákia a második helyen zár, miközben a címvédő Szerbia biztos csoportelsőként készülhet a nyári moszkvai szuperdöntőre. Utóbbi egyébként kedden 20-3-ra verte otthon a németeket, és most 14 ponttal áll a kvartett élén.

A B csoportban Horvátország 16-6-ra nyert a vendég franciák ellen, míg Görögország 10-4-es sikert aratott Hollandiában, így mindketten 12 ponttal állnak az élen. A C csoportban nem történt meglepetés, hiszen a továbbjutással „díjazott\" csoportgyőztes Olaszország 12-9-re legyőzte hazai pályán az oroszokat, de utóbbiak a szuperdöntő házigazdájaként a második helyről is továbbjutnak. A sereghajtó Grúzia szabadnapos volt.

A világliga keddi játéknapjával párhuzamosan a kontinentális szövetség (LEN) kihirdette a 2016-os év legjobb európai vízilabdázója szavazás végeredményét: a szakemberek döntése értelmében a szerb Filip Filipovic, illetve az olasz Roberta Bianconi lett a legjobb. Magyar jelölt csak a hölgyeknél volt, Keszthelyi Rita a harmadik helyen végzett.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!