Dobogón „pihen” a nemzetközi szerepléstől mégis távolodó CFR

Dobogón „pihen” a nemzetközi szerepléstől mégis távolodó CFR

A képzeletbeli dobogón zárta a Liga 1 felsőházi rájátszásának második fordulóját a Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgócsapata, miután a vasárnap esti zárómérkőzésen a Craiova gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo vendégeként. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 20., 17:402017. március 20., 17:40

Ennek ellenére a 2017–2018-as nemzetközi szereplésről szőtt reményeik lassan szertefoszlanak, ugyanis a bíróság két, még megoldatlan tartozás miatt hétfőn március 31-ére halasztotta a klub csődvédelmi eljárásának lezárását. A ProSportnak nyilatkozó csődbiztos szerint egy korábbi játékos és egy játékosügynök „követelőzött\" – ilyenek „bármikor előfordulhatnak”. Leszögezte, ők az átszervezési tervnek megfelelően minden adósságot törlesztettek, több pénz kifizetésére már nincs lehetőség. „Csak azt akarják elérni, hogy a CFR ne játsszon az európai kupákban\" – véli a szakember. Ahhoz, hogy a 2018–2019-es szezonra nemzetközi engedélyt kérhessenek, május 31-ig kell feloldaniuk a csődvédelmet.

Ha egyébként a fellegváriaknak nem kellene bűnhődniük a hat pont levonását jelentő büntetés miatt, akkor most listavezetők lennének a Liga 1-ben, így azonban öt pont hátrányból követik az élen álló Viitorult (30 pont), és két pontra állnak a tabellán második Steauától (27 pont). Mögöttük Craiova (24 pont), Dinamo (23), Astra (23) a sorrend.

Az alsóház második fordulója hétfő este fejeződik be, ám a Medgyesi Gaz Metan aktuális elsőségét a vendég Botoșani ellen jegyzett vasárnap esti gól nélküli döntetlen sem „veszélyeztette”, mint ahogyan a Marosvásárhelyi ASA sem tudott elmozdulni a sereghajtó nyolcadik pozícióból. Hétvégén a román válogatott Dánia elleni világbajnoki selejtezőmérőzése miatt szünetelni fog a pontvadászat. Christoph Daum szövetségi kapitány hétfőn összegyűlt keretében eddig csak egyetlen változás történt: a sérült Silviu Lung helyett a steauás Florin Niță kapta a harmadik kapusnak járó meghívót. 

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!