Büntetéssel zárult „szülinap” a román U21-es futballválogatottnál

Büntetéssel zárult „szülinap” a román U21-es futballválogatottnál

Súlyos szabálysértés miatt kizárta és hazaküldte a szerdán elkezdett spanyolországi edzőtáborából négy játékosát Daniel Isăilă, Románia U21-es labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya – közölte a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapja.

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. március 22., 15:402017. március 22., 15:40

A közleményből nem derült ki, hogy a fiatalok mit követtek el, de a DolceSport egyik munkatársa a közösségi oldalán nyilvánosságra hozta, hogy a dinamósok – Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nál kölcsönben futballozó, korábban szintén dinamós Vlad Olteanu – alkoholt fogyasztottak a kedd esti repülőút alatt.

A Sport.ro úgy tudja, hogy a futballisták a háromszékiekhez szerződött brassói társuk 21. születésnapját akarták megünnepelni, ezért vásároltak két 0,33 literes üveg italt a reptér vámmentes övezetéből. Azt nem tudni, hogy a fiúk mit ittak, vagy hogy hogyan „buktak le\", de a közlemény alapján a szövetségi kapitány és a válogatott koordinátorai, az FRF vezetőségével együtt úgy ítélték meg, hogy ilyen kihágásokat nem lehet tolerálni, mert teljesen ellentmondanak a futballistáktól elvárt viselkedési normáktól.

A hír hallatára a bulvársajtó gyorsan csokorba szedte azokat a jelenlegi vagy egykori futballistákat, akiknek felnőtt válogatottságuk idején voltak kilengéseik. Így megemlítették, hogy 2009-ben Cristian Săpunarut küldte el az akkori szövetségi kapitány Răzvan Lucescu, amiért berúgott a repülőn, Gabriel Tamaș pedig 2011-ben lemaradt a dél-amerikai turnéról, mert egy átmulatott éjszaka után elaludt és lekéste a repülőt. A sorból Adrian Mutut sem hagyták ki, aki pályafutása során több ízben is megszegte a belső szabályokat, de góljai miatt rendszerint megbocsátottak neki.

Románia U21-es csapata a San Rogue-i összetartás alkalmával pénteken Oroszország, hétfőn pedig Dáia korosztályos válogatottjával játszik barátságos mérkőzést.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!