BL: kiejtette a Sevillát a Leicester

BL: kiejtette a Sevillát a Leicester

Fotó: Gecse Noémi

A Juventusszal és a Leicester Cityvel bővült kedd este a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye, miután előbbi a Portót, utóbbi pedig a Sevillát búcsúztatta a legjobb tizenhat között. 

Krónika

2017. március 15., 17:062017. március 15., 17:06

A torinói összecsapás – amelyen a portugálok spanyol kapusa, Iker Casillas 175. európai kupamérkőzésén szerepelve megdöntötte Paolo Maldini korábbi rekordját – túlnyomórészt izgalommentesen csordogált. A kulcsmomentumot a 40. perc jelentette, amikor is Ovidiu Hațegan játékvezető piros lapot és büntetőt fújt be Maxi Pereira szabálytalansága miatt. A tizenegyest Dybala értékesítette, beállítva az olaszországi találkozó 1-0-ás végeredményét, csapata így kettős győzelemmel, 3-0-s összesítettel jutott tovább.

Angliában eközben a Leicester ünnepelhetett: a BL történetének első jamaicai gólszerzőjévé váló Wes Morgan, valamint Marc Albrighton találatával 2-0-ra győzve, 3-2-es összesítettel búcsúztatta az addig Európában tizennégy egymás követő kieséses párharcot sikeresen átvészelő Sevillát. A spanyol csapatnak ugyan a hajrában lett volna esélye az összetettbeli egyenlítésre, de Steven N\'Zoni kihagyta a büntetőt, ezzel pedig a dán Kasper Schmeichel lett az első olyan kapus, aki egy BL-párharc mindkét mérkőzésén büntetőt hárított.

Ezt követően az amúgy a 74. perctől emberhátrányban futballozó andalúziai gárdának már nem volt esélye ledolgozni a hátrányát, így a 2012–2013-as szezon után most ismét nemzetközi trófea nélkül maradnak, miközben a Leicester tovább álmodozhat a nemzetközi porodon. A BL-negyeddöntő mezőnye szerdán lesz teljes, míg az Európa Liga nyolcaddöntőjében csütörtök este rendezik a visszavágókat.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!