Bayern–Real és Juve–Barca slágermeccsek a BL-negyeddöntőben

Bayern–Real és Juve–Barca slágermeccsek a BL-negyeddöntőben

Fotó: Pál Árpád

A Bayern München lesz a címvédő Real Madrid ellenfele a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg a Barcelona az olasz bajnok Juventusszal meccsel az elődöntőbe jutásért.

Hírösszefoglaló

2017. március 17., 16:502017. március 17., 16:50

A királyi gárda legutóbbi három találkozásukkor legyőzte a bajor együttest, köztük a 2013/14-es idény elődöntőjének mindkét mérkőzésén. Akkor a Bayern jelenlegi szakvezetője, Carlo Ancelotti ült a spanyolok kispadján.

Szintén izgalmasnak ígérkezik a Juventus és a Barcelona párharca: a két csapat a 2015-ös fináléban találkozott, akkor 3-1-re a katalánok diadalmaskodtak. Az Atlético Madrid a Leicester Cityvel mérkőzik a négy közé jutásért, s mindkét korábbi európai kupapárharcukban legyőzte a jelenlegi angol bajnokot, amely először szerepel a Bajnokok Ligájában. A Borussia Dortmund és az AS Monaco először találkozik egymással.

A párosítások pénteki, nyoni sorsolásán – a nyolcaddöntőtől eltérően – már egy nemzetbeliek és korábbi csoportellenfelek is összekerülhettek. Az első mérkőzéseket április 11-12-én, a visszavágókat április 18-19-én rendezik. A sorozat döntőjének június 3-án Cardiff ad otthont.

Az Európa Ligában a Manchester United az Anderlechttel találkozik a legjobb nyolc között. A két együttes között rendkívül nagy különbségű párharc zajlott az 1956/57-es Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) selejtezőjében: az idegenbeli 2-0-s siker után a Vörös Ördögök hazai pályán 10-0-ra győzték le a belga együttest. Ugyanakkor az eddigi hat párharc mérlege döntetlen, mindkét gárda háromszor jutott tovább.

Az elmúlt három kiírás győztese, a Sevilla a Bajnokok Ligájában indult, ahol a nyolcaddöntőben búcsúzott, így címvédésre nem kerülhet sor idén az Európa Ligában. Az első mérkőzéseket április 13-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad majd otthont.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításai: (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák)

Atlético Madrid (spanyol)-Leicester City (angol)
Borussia Dortmund (német)-AS Monaco (francia)
Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol)
Juventus (olasz)- Barcelona (spanyol)

Az Európa Liga-negyeddöntő párosításai:

RSC Anderlecht (belga)-Manchester United (angol)
Celta Vigo (spanyol)-KRC Genk (belga)
Ajax (holland)-Schalke 04 (német)
Olympique Lyon (francia)-Besiktas (török)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!