Alapszakaszgyőzes a Dinamo – Nem élt a lehetőséggel az SZKC

Alapszakaszgyőzes a Dinamo – Nem élt a lehetőséggel az SZKC

Fotó: Pál Árpád

Temesvári döntetlenje miatt a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata lépéshátrányba került az alapszakasz dobogós helyeiért folytatott harcban. A címvédő Dinamo eközben már matematikailag is bebiztosította elsőségét az élvonalbeli bajnokság első felvonásában.

Krónika

2017. március 16., 18:342017. március 16., 18:34

Három fordulóval az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának vége előtt biztossá vált, hogy a címvédő Dinamo lép majd tovább az első helyről. A bukarestiek ugyanis szerdán 31-28-ra legyőzték hazai pályán a Vasluit, így tíz ponttal előzik meg a hétközi 23. fordulóban szabadnapos Tordát. A Kolozs megyeiek „szünetét” ugyanakkor sem a Dél-Dobdruzsának, sem pedig a Székelyudvarhelyi KC-nek nem sikerült kihasználnia, mivel előbbi meglepetésre kikapott 30-27-re a Steaua vendégeként, utóbbi pedig Temesváron játszott 31-31-es döntetlent.

A hargitaiak az utolsó öt percben bukták el a győzelmet, hiszen háromgólos előnyük nem tartott ki az emberhátrányos időszakban, amikor a házigazdák megsorozták a kapujukat. A székelyföldi együttes felsőházi rájátszásba jutása ugyan már korábban biztossá vált, ám a dobogós helyekért folytatott harcban most lépéshátrányba került – a „tengerpartiakkal\" holtversenyben 41 pontnál tartanak, szemben a 46 ponttal második Tordával. Legközelebb hétfőn 18 órakor épp a Dinamót fogadják, és kihasználhatják, hogy az ugyancsak előttük álló Bukaresti CSM szabadnapos lesz. A Torda pénteken a felsőházi rájátszásba jutásért harcoló Suceava vendége lesz, miközben másnap a Dél-Dobrudzsa a sereghajtó szatmárnémetieket fogadja (12.15, DigiSport és DolceSport). Ugyanaznap rendezik a Călărași–Steaua (16 óra, TVR 1), a Fogaras–Temesvár és a Vaslui–Focșani meccseket is.

Az összetettben harmadik fővárosi „Tigrisek\" Fogaras elleni hazai mérkőzése egyébként csütörtökön rendezik, egyik légiósuk, a 27 éves Javier Humet pedig épp a honosítási eljárása lezárását ünnepelhette. A spanyol 2012–2013-ban érkezett Romániába: akkor a Konstancai HCM-et erősítette, hogy utána egy év franciaországi szereplés után visszatérjen a tengerpartiakhoz, és végül 2015-től a CSM alapembere legyen. Tavaly már a román válogatott edzésére is meghívta Xavi Pascual szövetségi kapitány, így állampolgárrá válása után hamarosan már tétmeccsen is számítani lehet rá.

Hasonlóképpen jártak el korábban Iulia Dumanskával, az immár honosított ukrán származású kapussal is, aki tagja annak a román válogatottnak, amelyik pénteken és vasárnap Spanyolország ellen játszik felkészülési mérkőzést Bukarestben. A hazai keretből, mint ismeretes, most hiányzik több kulcsember is, akiket Ambros Martín szövetségi kapitány kímélni akart, mialatt lehetőséget kínál a fiataloknak a bemutatkozásra. A spanyol szakember az elmúlt héten tartott közös edzések kapcsán meg is jegyezte: bár az elsőrendű célkitűzés a 2020-as tokiói olimpiára való kvalifikáció, a hosszabb távon is építkezni próbálnak az új kézilabdázók kipróbálásával és nevelésével.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!