Cáfolja Dragnea a miniszterelnök leváltásáról szóló híreszteléseket

Hírösszefoglaló 2019. május 23., 10:55

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) nem áll szándékában leváltani Viorica Dăncilă miniszterelnököt – nyilatkozta szerda este Liviu Dragnea pártelnök.

Liviu Dragnea pártelnök elégedett a kormányfő teljesítményével Fotó: Romania Tv

„Mi nem akarjuk leváltani a kormányfőt. (...) Viorica Dăncilă 2020-ig tisztségben maradhat, ha teszi a dolgát. Sem nekem, sem másnak nincs semmi problémánk vele. Ők (az ellenzék és Johannis államfő – szerk. megj.) már kénytelenek kitalálni témákat, mert nincs, amiről beszélniük. Így aztán vagy átkoznak minket, vagy átkoznak engem és minden intézményre nyomást gyakorolnak, hogy ellenem fordítsák, vagy hazugságokkal állnak elő” – mondta Dragnea a Románia TV műsorában, Johannis államfő korábbi nyilatkozatára reagálva, miszerint nem fog még egy kormányfőt kinevezni a PSD részéről, ha a párt megvonja a politikai bizalmat Viorica Dăncilától.

Arra a kérdésre, hogy mi fog történni, ha a jelenlegi miniszterelnök lemond tisztségéről, Dragnea azt válaszolta, hogy tárgytalan erről beszélni.

A kormányfő ama bejelentése kapcsán, miszerint szavazni fog a referendumon, a PSD elnöke azt mondta: „Nincs problémám ezzel. Azt hiszik, én megmondom a PSD-tagoknak, mit tegyenek? Még csak az kellene!”