FRISSÍTVE – Robbanás történt egy romániai fegyvergyárban, egy munkás életét vesztette

Krónika 2019. május 16., 15:29

Robbanás történt csütörtök délután a Vâlcea megyei Băbeni településen működő fegyvergyárban – tájékoztattak a megye katasztrófavédelmi felügyelőségének képviselői. Egy munkás életét vesztette az incidens nyomán.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A tűzoltóság előzetes információi szerint a robbanásban súlyosan megsérült egy 22 éves fiatalember, aki egy lövedék szétbontásán dolgozott. A SMURD rohammentő szolgálat orvosai megpróbálják újraéleszteni.

A Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség később közölte, hogy meghalt a băbeni-i fegyvergyárban csütörtök délután bekövetkezett robbanásban megsérült 22 éves munkás. A felügyelőség szóvivője elmondta, a helyszínre kirendeltek egy SMURD-helikoptert, amelynek át kellett volna vennie a robbanásban súlyosan megsérült fiatalembert, a rohammentősöknek azonban nem sikerült őt újraéleszteniük, így valamivel több mint egy órával a robbanás után megállapították a halál beálltát. 

A robbanást tűz is követte, amit azonban a fegyvergyár személyzetének sikerült eloltania.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a súlyosan megsérült fiatalember édesanyja, aki a robbanáskor az üzemben tartózkodott, pánikrohamot kapott.

A helyszínre a tűzoltók, a SMURD és a megyei mentőszolgálat is kiszállt.