Dribli Kupa: hangsúly a színvonalon – hét erdélyi és három magyarországi futballklub vesz részt a kolozsvári tornán

Rostás Szabolcs 2019. május 09., 09:23

Hét erdélyi és három magyarországi futballklub részvételével, ötödik alkalommal rendezi meg focimajálisát Kolozsváron a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub. A szervezők célja minél színvonalasabb tornát rendezni a korosztályos csapatok számára.

Várják a kezdő sípszót. A szombat-vasárnapi 5. Dribli Majális Kupán 18 korosztályos csapat több mint kétszáz játékosa mérkőzik meg (képünk illusztráció) Fotó: Facebook/DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub

Ötödik alkalommal rendezi meg a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub Kárpát-medencei szintű gyermekfoci tornáját ezen a hétvégén Kolozsváron.

A 2015 májusában hagyományteremtő céllal létrehozott Dribli Majális Kupa célja, hogy a Kárpát-medencei – elsősorban magyar – csapatok megismerjék egymást és tapasztalatot cseréljenek.

Már a korábbi ifjúsági sporteseményen is első osztályú felnőtt klubok utánpótlás csapatai vettek részt Erdélyből és az anyaországból, jó iramú, izgalmas mérkőzéseket játszva egymással, idén pedig még magasabbra tették a lécet a szervezők.

Szombaton és vasárnap olyan futballklubok képviselik magukat a kincses városban, mint az ötödik román bajnoki címére hajtó Kolozsvári CFR 1907, Székelyföldről a Sepsi OSK, az MTK Budapest (23-szoros bajnok, 12-szeres kupagyőztes), a Diósgyőri VTK Miskolcról, valamint a Nánási Focisuli. Ismét megméretteti magát a Székelyföld Labdarúgó Akadémia zászlóshajója, az FK Csíkszereda, a Marosvásárhelyi MSE 08, továbbá a Kolozsvári Sporting és a Marosludasi Mureşul.

Könczei Soma, a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub vezetője lapunknak elmondta, a Dribli Majális Kupát a kezdetektől az jellemezte, hogy elsősorban magyar csapatok vesznek részt rajta,

idén ugyanakkor az ifjúsági sportrendezvény magyar jellege még hangsúlyosabb lesz: a három magyarországi és a három székelyföldi csapaton kívül csupán két olyan együttes vesz részt a meghívásos tornán, amelyik nem rendelkezik magyar gyökerekkel.

Ezen túlmenően nagy hangsúlyt fektetnek a színvonalra is. „Miközben sokan azért rendeznek tornát, hogy megnyerjék, mi még akkor is felvállaljuk a magasabb színvonalat, hogy ezáltal kisebb eséllyel indulunk a saját rendezvényünkön” – állapította meg a Krónikának a 2011-ben alapított, jelenleg mintegy kétszáz fiút és lányt oktató kincses városi focisuli vezetője.

Könczei Soma megjegyezte, a meghívott klubok közül négy rendelkezik felnőtt korosztályú csapattal is, ugyanakkor

az utánpótlásképzés terén valamennyi közül kiemelkedik az MTK, amely a közelmúltban olyan játékosokat adott a magyar válogatottnak, mint például Németh Krisztián vagy Gulácsi Péter.

A szombat-vasárnapi 5. Dribli Majális Kupán 18 korosztályos csapat több mint kétszáz játékosa mérkőzik meg: nyolc, tíz és 12 éves gyerekek.