Női kézilabda EHF Kupa: döntetlent játszott a döntő első összecsapásán a Siófok együttese

MTI 2019. május 05., 18:17

A Siófok KC 21-21-es döntetlent játszott a dán Team Esbjerg otthonában a női kézilabda EHF Kupa döntőjének vasárnapi, első mérkőzésén.

A sötét mezes siófoki csapat jó előjelekkel várhatja a jövő heti visszavágót Fotó: Siófokkc.hu

Gyorsabb, pontosabb játékkal kezdte a meccset az Esbjerg, amely Sanna Solberg – a siófoki kapus, Silje Solberg ikertestvére – góljaival ellépett, így Tor Odvar Moen siófoki vezetőedző a 11. percben időt kért, és pályára küldte világ- és Európa-bajnok francia irányítóját, Estelle Nze Minkót (6-2).

A hazaiak tíz percig nem találtak a hálóba, de mivel Sandra Toft kapus jól védett, társai pedig egy ideig semlegesíteni tudták a horvát Andrea Kobeticet és Katarina Jezicet, a folytatásban ismét növelték az előnyüket.

A hajrában újabb fordulat következett, a Siófok egy 4-0-s sorozattal egyenlített, a szünetben pedig 12-10 volt az állás.

A vendégcsapat védelmének, és a szélsők teljesítményének javulnia kellett a második félidőre, és bár az utóbbi nem sikerült, a hatékony védekezésnek és a jobb egyéni teljesítményeknek köszönhetően 5-0-s szériát produkált a Siófok, és a meccs során először átvette a vezetést (15-17). Elbizonytalanodtak a hazaiak, 14 perc alatt mindössze egy gólt dobtak, mert Silje Solberg bravúrosan védett. A hajrában a vendégek igyekeztek lassítani a játékot, időnként sikerrel jártak, de az Esbjerg az utolsó tíz percben egy 5-1-es sorozattal döntetlenre mentette a meccset.

A skandinávoknak ez volt a tizedik veretlen tétmeccsük sorozatban, házigazdaként pedig legutóbb december 29-én kaptak ki. Az EHF Kupa mostani idényében az Esbjerg továbbra is veretlen, mivel 11 győzelem mellett ez volt a második döntetlenje. A Siófok mutatója 12 siker, egy döntetlen és két vereség.

A Siófok KC a hetedik magyar klub, amely döntőbe jutott az EHF Kupában, ahol eddig hat arany- és nyolc ezüstérem a magyar mérleg. Az egyszeres dán bajnok és kupagyőztes Esbjerg 2014-ben ezüstérmes volt a második számú európai kupasorozatban, a Siófok viszont már a nyolc közé jutással is eddigi legnagyobb sikerét érte el. A visszavágót szombat este rendezik.

Eredmény,
Női EHF Kupa, döntő, első mérkőzés:
Team Esbjerg (dán)-Siófok KC 21-21 (12-10)
------------------------------------------
gólszerzők: Sa. Solberg 6, Breistöl 5, Polman 4, Liscevic 3, Jacobsen, Vestergaard, Ingstad 1-1, illetve Kobetic 6, Nze Minko 5, González Álvarez 4, Jezic 3, Elghaoui, Böhme, Aoustin 1-1