Bravúrgyőzelemmel kezdett a magyar fociválogatott az U17-es Európa-bajnokságon

Hírösszefoglaló 2019. május 05., 09:46

A magyar válogatott bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a portugál csapat felett az írországi az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság első fordulójában.

Fotó: Mlsz.hu

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese a dublini összecsapás során végig hatékonyan védekezett, a 80. percben pedig megszerezte a vezetést: a 68. percben csereként beállt

Kosznovszky Márk egy jó kiugratás után a kilépő kapus lábai között a hálóba gurította a labdát.

„A mérkőzés elején volt némi zavar a fejekben, de nem ért bennünket meglepetésként ellenfelünk jó játéka, számítottunk arra, hogy a portugálok dominálni fognak labdabirtoklásban – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor az Mlsz.hu szerint. – A szünetben taktikát váltottunk, mert az első félidőben középpályásaink nem tudtak megfelelően kisegíteni a szélekre, és a váltás után sikerült stabilizálni a játékunkat. Tudtuk, hogy lesznek kontralehetőségeink, ez be is jött, és az egyiket góllal tudtuk befejezni. Nagyszerű csapat a portugáloké, ezért ellenük ez a taktika vezetett eredményre, büszke vagyok a játékosokra, hogy megvalósították, amit elterveztünk.

Hét tétmérkőzésünkből hatot kapott gól nélkül hoztunk le, ez nem véletlen, a folytatásban is hasonló hozzáállással kell futballoznunk.”

A csoport másik szombati mérkőzésén Izland 3-2-re legyőzte Oroszországot. A magyar válogatott kedden Izlanddal, pénteken pedig Oroszországgal mérkőzik meg.

A kontinensviadalon 16 válogatott vesz részt, a döntőt május 19-én rendezik. A négy csoportból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe. A torna első öt helyezettje szerepelhet az idei, brazíliai világbajnokságon.