Befektetőcsábító országkép: Teodorovici fenntartható gazdasággal és növekedési potenciállal dicsekszik

Hírösszefoglaló 2019. április 14., 15:44

Románia a befektetők szempontjából biztonságos ország, fenntartható gazdasággal és növekedési potenciállal – jelentette ki szombaton Washingtonban Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Eugen Teodorovici Fotó: Pénzügyminisztérium

A pénzügyi tárca vasárnapi közleménye szerint Teodorovici megbeszélést folytatott a hitelminősítő intézetek vezetőivel, valamint Paul Thomsennel, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai részlegének igazgatójával.

A S&P, Moody's és Fitch hitelminősítő intézetek vezetőivel folytatott tárgyaláson az Agerpres szerint Teodorovici

kiemelte Románia erősségeit: az államadósság és a külső adósság mérsékelt szintjét a legtöbb uniós tagállamhoz képest, és a gazdasági növekedés kilátásait.

Ugyancsak szombaton Teodorovici találkozott Paul Thomsennel, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai részlegének igazgatójával. A tisztségviselők közötti megbeszélések Románia makrogazdasági keretére összpontosítottak, e tekintetben

Eugen Teodorovici biztosított, hogy Románia teljesíti a nemzetközi pénzügyi intézményekkel szembeni kötelezettségeit, és három százalék alatt tartja a költségvetési hiányt,

és hogy a 2019-ben hozott intézkedések, idén és jövőben is, fenntartható gazdasági növekedést indukálnak. „Biztonságos ország vagyunk a befektetők számára, fenntartható gazdasággal és növekedési potenciállal. Románia fejlődik az intézményi keret stabilitása és a költségvetési konszolidáció szempontjából is” – mondta a pénzügyminiszter.