Női kézilabda BL: csak egy magyar csapat a négyes döntőben, amelyből kimarad a Bukaresti CSM

Krónika 2019. április 13., 22:52

A címvédő Győr kettős győzelemmel jutott tovább a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, ám a Ferencvárosnak nem sikerült bejutnia a négyes döntőbe. Kettős vereségével lemarad a Final Four-ról a Bukaresti CSM is.

Győri körtánc. A BL-címvédő játékosai örülnek a négyes döntőbe jutást érő kettős győzelemnek Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A szombaton játszott visszavágók nyomán kialakult a női kézilabda Bajnokok Ligája idei négyes döntőjének mezőnye. A címvédő Győr kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőből, miután a párharc szombati visszavágóján házigazdaként 33-21-re nyert a dán Odense ellen. Az ETO múlt vasárnap 29-28-ra nyerte meg a párharc első mérkőzését idegenben.

A magyar csapat immár 23 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatnál tart a BL-ben, és 12. alkalommal jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros a BL negyeddöntőjében, mivel a párharc szombati visszavágóján 33-22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában. Az FTC múlt vasárnap 29-26-ra veszítette el a párharc első mérkőzését Érden. A magyar csapat az egymást követő negyedik évben esett ki kettős vereséggel a BL negyeddöntőjében.

Ugyancsak kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól a Bukaresti CSM is. A hullámvölgyben lévő román együttes szombaton este 23-22-re kikapott a francia Metz otthonában, de a továbbjutás már az egy héttel ezelőtti odavágón eldőlt, amikor a francia gárda ötgólos győzelmet (31-26) aratott Bukarestben. Negyedikként a Vipers Kristiansand jutott be a négyes döntőbe, ráadásul kettős győzelemmel: a norvég együttes egy héttel ezelőtt Podgoricában 24-19-re, szombaton pedig hazai pályán 25-18-ra lelépte a montenegrói Buducnostot.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását kedden délután rendezik a magyar fővárosban.

Eredmények,
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Odense Handbold (dán) 33-21 (18-10)
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 62-49-es összesítéssel

Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9)
Tj.: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel


Vipers Kristiansand (norvég)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 25-18 (11-8)
Tj.: a Vipers Kristiansand, kettős győzelemmel, 49-37-es összesítéssel


Metz HB (francia)-Bukaresti CSM (román) 23-22 (11-9)

Tj.: a Metz HB, kettős győzelemmel, 54-48-as összesítéssel