Női kézilabda BL: a Ferencváros megelőzte csoportjában a Bukaresti CSM-et, és orosz csapattal csatázik

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 10., 19:01

A Ferencváros 31-27-re legyőzte vasárnap a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, ezáltal a Bukaresti CSM-et megelőzve csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt.

Így örültek a Ferencváros játékosai a csoportharmadik hely megszerzésének Fotó: MTI

A vendég szlovén csapat számára már tét nélküli volt a mérkőzés, ugyanis nem juthatott tovább, noha egy héttel korábban nagy meglepetésre legyőzte a Bukaresti CSM-et. A román együttes ugyanakkor csoportja leggyengébb tagját, a nyeretlenül sereghajtó Thüringert sem tudta legyőzni, a középdöntő utolsó, szombati fordulójában jegyzett 23-23 arányú döntetlenje miatt pedig csak a negyedik helyen zárt a mezőnyben.

A román bajnokot megelőző Ferencvárosnak 12 pontja lett, ezáltal beérte azt a Vipers Kristiansandot is, amelyiket a címvédő Győri ETO szombaton 33-26-ra vert.

A magyar bajnok győriek különben már korábban bebiztosították a csoportgyőzelmüket, a 2. hatosban ráadásul veretlenül, 18 pontot gyűjtve zártak. A folytatásban az 1. csoport és a 2. csoport legjobb négy helyezettjei már kieséses rendszerben, oda-visszavágó alapon játszanak a negyeddöntőben. Ennek megfelelően a Bukaresti CSM az első csoportot megnyerő Metz ellen folytatja áprilisban, míg a Fradi ellenfele az Ambros Martín által edzett orosz Rosztov-Don lesz. A Cristina Laslót foglalkoztató Buducnost a Viperssel találkozik, míg a Győr ellenfele az első csoport negyedik helyén záró Odense lesz.

A párharcok győztesei a négyes döntőbe jutnak, amelyet „szokás szerint” Budapesten rendeznek májusban.

A csoport végeredménye: 1. Győri Audi ETO KC 18 pont, 2. Vipers Kristiansand 12, 3. Ferencváros 12, 4. Bukaresti CSM (román) 11, 5. Krim Mercator Ljubljana 5, 6. Thüringer HC (német) 2
Az első négy helyezett a negyeddöntőbe jutott. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

A negyeddöntő párosítása:
Bukaresti CSM-Metz HB (francia)
Odense Handbold (dán)-Győri Audi ETO KC
Ferencváros - Rosztov-Don (orosz)
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Vipers Kristiansand