Kézilabda: közel félezer szurkolót állítottak elő a román kupameccsen történt randalírozás miatt

Krónika 2019. március 10., 11:28

Négyszázötven kézilabda-szurkolót kísértek be a rendőrségre rendbontás miatt Focşani-ban, a férfi Román Kupa négyes döntője keretében megrendezett szombat esti Steaua–Dinamo-mérkőzés előtt.

Elszabadultak az indulatok a két fővárosi együttes mérkőzésén Fotó: Digisport.ro

A két örök rivális fővárosi együttes szurkolótábora között a csapatok bemutatásakor kezdődtek az incidensek. A Dinamo-drukkerek pirotechnikai eszközöket használtak, aztán áttörték a szervezők által felállított kordont, és behatoltak a pályára. A csendőrök közbelépésére volt szükség, hogy megakadályozzák a két szurkolótábor közötti összecsapást.

Végül a találkozót felfüggesztették, kiürítették a sportcsarnokot és összesen mintegy 450 szurkolót kísértek be a rendőrség, illetve a csendőrség székhelyére.

Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint mindegyiküket azonosították, majd a Dinamo táborát autóbuszaikhoz, a Steaua-szurkolókat pedig a vonatállomásra kísérték. Rendőrségi források szerint az eseményekről készült videofelvételek megtekintését követően döntenek a büntetésekről.

A Steaua és Dinamo közötti Román Kupa-elődöntő így másfél órás késéssel és a két szurkolótábor nélkül kezdődött el, a találkozót a Steaua férfi kézilabda-együttese nyerte 26-25-re.