Hegedűvarázs erdélyi templomokban – jótékonysági célú koncertsorozatra indul Mága Zoltán és a Primarius kamarazenekar

Bede Laura 2019. március 09., 14:39

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész és a budapesti Primarius kamarazenekar Erdély hat városában koncertezik március 16–21. között.

Mága Zoltán erdélyi jótékonysági koncertjeire tavaly márciusban több mint 15 ezren látogattak el Fotó: MTI

Erdélyi templomokban ad koncertet márciusban Mága Zoltán Prima Primissima díjas magyar hegedűművész és a budapesti Primarius kamarazenekar – a fellépések bevételét jótékony célra fordítják.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett művész az RMDSZ nőszervezete kezdeményezésére indul erdélyi turnéra,

amelynek első állomása a szatmárnémeti református Láncos templom lesz, ahol március 16-án 17 órától lép fel. Másnap két alkalommal koncertezik a nagyvárad-olaszi református templomban, 16 és 19 órától. Március 18-án 19 órától a kolozsvári Kétágú templomban játszik, 19-én 17 órától pedig Zilahon, a belvárosi református templomban. A turné következő állomása Déva lesz, ahol március 20-án 18 órától a a Páduai Szent Antal római katolikus templomban koncertezik, majd 21-én 18-tól Marosvásárhelyen, a Szent Kozma és Damján nevét viselő, Tudor negyedbeli római katolikus templomban fejezi be jótékonysági fellépéseit. 

Mága Zoltán erdélyi jótékonysági koncertjeire tavaly márciusban több mint 15 ezren látogattak el, és több mint 10 millió forint (mintegy 150 ezer lej) adományt sikerült gyűjteni.

Mága Zoltán 2009 augusztusában XVI. Benedek pápa elismerését is kiváltó jótékonysági koncertsorozatot indított útjára a magyarországi Szent István-bazilikából 100 templomi koncert címmel. Egyedülálló kezdeményezésével a hegedűművész célja az volt, hogy az összefogás jegyében a koncertsorozattal és a köré felépített programmal segítséget nyújtson hátrányos helyzetű és bajba jutott embertársainak hazájában és a határokon túl egyaránt. Az erdélyi turnék a 100 templomi koncert rendezvénysorozat keretében zajlanak.