Az Orbán-kormány válasza a brüsszeli kritikákra: a magyar emberek érdeke fontosabb a pártfegyelemnél

MTI 2019. március 02., 22:27

„A magyar kormány szerint az Európai Bizottság (EB) a magyar plakátkampányra reagálva tulajdonképpen beismerte, hogy minden egyes bevándorláspárti brüsszeli terv létezik” – erről a kormányszóvivő beszélt szombaton Budapesten újságíróknak.

Hollik István Fotó: Hollik István/Facebook

Hollik István közölte, hogy a kormány tételesen, tényszerűen fog válaszolni a bizottság február 28-i, a magyar plakátkampányra adott állásfoglalására. Ebben felsorolják majd, hogy milyen, a migrációt segítő brüsszeli tervek, döntések születtek a migránsvízummal, a kvótákkal, a határvédelem jogának a csökkentésével, a Soros-szervezetek támogatásával, illetve a migrációt elutasító országok megbüntetésével kapcsolatban.

A politikus szerint a fent felsoroltak már döntéselőkészítő javaslatok és határozatok formájában ott vannak az Európai Bizottság és az Európai Parlament asztalán.

„A magyar kormány álláspontja szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire készül Brüsszel, hiszen Európa jövője a tét” – emelte ki a kormányszóvivő, hozzátéve, Magyarország válaszát nyilvánosságra fogják hozni. Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort a Brüsszelt támadó plakátkampány miatt, a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy a magyar kormány minden kritikát szívesen meghallgat, de számukra a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél.

Hollik kiemelte, a magyar emberek több alkalommal is úgy döntöttek, hogy meg kell védeni az európai keresztény kultúrát és ezért meg kell állítani a migrációt. Szerinte a magyaroknak joguk van megtudni, hogy a brüsszeli bürokrácia milyen bevándorláspárti terveket készít elő. „Ezért indítottuk el ezt a tájékoztatási akciót, ami az eredeti terveknek megfelelően a március 15-i héten zárul” – mondta.

Arra, hogy egyre több tagpárt kezdeményezi a Fidesz kizárását az EPP-ből, Hollik István azt mondta, a kormány dolga a magyar emberek képviselete, és ez fontosabb, mint a néppártban a pártfegyelem.