Hullámvölgyben „zakatol” a CFR – a kolozsvári bajnokcsapat továbbra is nyeretlen a 2019-es esztendő Liga 1-es meccsein

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 18., 08:20

Hazai pályás döntetlennel vigasztalódhatott a Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, ám emiatt a fellegvári csapat előnye tovább apadt az üldözőivel szemben. 

Holtvágányon a „vasutasok”. A jó ideig tíz emberrel játszó giurgiui Astra ellen is csak egy döntetlenre futotta Fotó: Gsp.ro

Továbbra is nyeretlen a Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgócsapata a Liga 1-es bajnokságban 2019-ben, a téli szünet lezárása óta lejátszott három forduló során mindössze két pontot gyűjtött. Ebből az egyiket szombaton, a Giurgiui Astra elleni hazai pályás összecsapásán szerezte, és mivel korábbi jelentős előnye elfogyott az összetett élén, érthető az elégedetlenség a fellegvári klubnál. Edzőjük, Antonio Conceicao szerint ez a hullámvölgy is közrejátszik abban, hogy tanítványai idegesen futballoztak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az öltözőben továbbra is jó a hangulat, valótlanok azok a hírek, amelyek szerint Ovidiu Hoban és Emmanuel Culio összeverekedett volna, mint ahogyan a többi játékos között is tiszteletteljes a viszony.

Az alapszakasz összetettjének élén most 48 ponttal álló bajnoki címvédő sportigazgatója, Daniel Stanciu a ProX tévécsatornának leszögezte, hogy

edzőváltást most nem vettek számításba,

de rámutatott: a rájátszásig még két bajnoki és egy Román Kupa-meccset le kell játszaniuk, ő pedig csak remélni tudja, hogy ezek lezárásakor nem kell „vonalat húzniuk”, hanem az aktuális szakvezetéssel közösen megoldhatják a problémákat.

Egy nagyon jó közösség kovácsolódott össze, és jó eredményeket értünk el ezzel az edzőgárdával. Pénzügyi gondjaink nincsenek, a Liga 1-es csapatok között az első hét helyen állunk a büdzsé szempontjából, a befektetőink pedig tudják, hogy mire számíthatnak”

– ecsetelte.

Hozzátette, a CFR-t tavaly bajnoki címhez hozzásegítő Dan Petrescu edző visszahívását számításba sem vették, hiszen tudomása szerint a szakembernek továbbra is élő szerződése van Kínában.

Hogy a kolozsváriak időben kikerülnek-e a hullámvölgyből, még nem tudni, azt viszont igen, hogy a Craiovai Universitatea is már csak három ponttal marad el tőlük, miután a hétvégi 24. fordulóban 1-0-ra legyőzte idegenben a Hermann­stadtot. Gyengélkedik ugyanakkor a Viitorul is, amelyet pénteki legyőzője, az ovidiui pályán 1-0-ra legyőző Iași beért az összetettben. Most mindketten 34 pontnál tartanak és csak a gólarány billenti ki a mérleg nyelvét a konstancaiak javára.

Az erdélyi csapatok közül a Sepsi OSK és a Medgyes vasárnap egymás ellen játszottak, a háromszékiek 1-0-ás győzelmükkel feljöttek a negyedik helyre és a hátralevő két mérkőzésből egyet még meg kell nyerniük ahhoz, hogy biztosan ott legyenek a rájátszásban.

A fordulót hétfőn a Chiajna–FCSB összecsapás zárja 20 órától.