Kézilabda: Bukarestből vásárol klasszis átlövőt a Győri Audi ETO KC

Krónika 2019. február 12., 17:15

Amanda Kurtovic személyében olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

Amanda Kurtovic Bukarestből igazol Győrbe

A 27 éves norvég játékos érkezéséről a magyarországi klub honlapja számolt be kedden. Kiemelték, hogy Kurtovic – aki a Bukaresti CSM csapatát hagyja ott a győri gárda kedvéért – jelenleg sérülését követő rehabilitációját végzi, nyáron csatlakozik a Bajnokok Ligája-címvédő együtteshez. „Rutinos és kivételes képességű játékossal sikerült megegyeznünk. Amanda Kurtovic tökéletesen illeszkedik a Győri Audi ETO KC játékstílusába” – jelentette ki Bartha Csaba elnök.

A norvég klasszis átlövővel hároméves szerződést kötött a Rába-parti gárda.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétségkívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, akik mindig mindent meg akarnak nyerni, a közönségük pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt” – idézte Amanda Kurtovic nyilatkozatát az MTI.

A győriek honlapja szerint a jobbátlövő posztra még egy név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a következő szezonra véglegesnek tekinthető. Mindez azt jelenti, hogy a jelenleg a kerethez tartozó két jobbátlövő, Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna közül legalább az egyik elhagyja a Győr csapatát. Sajtóhírek szerint a távozó Nora Mörk lesz, a jelenleg ugyancsak sérüléséből lábadozó norvég jobbátlövőt többek között éppen a Bukaresti CSM-mel hozták hírbe. Eldőlt ugyanakkor az is, hogy a Győrhöz nemrég kölcsönbe érkezett Crina Pintea román válogatott beálló nem marad a magyar csapatnál, nem hivatalos információk szerint ő is Bukarestbe távozhat.