Átfogó családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök

Hírösszefoglaló 2019. február 10., 17:32

Hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg.

Orbán Viktor szerint kormánya nemzeti büszkeségének gazdasági alapja is van Fotó: MTI

Orbán Viktor szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt „eszkábálnak”, és ma is külföldről irányítják őket. Vasárnap délutáni évértékelőjén a kormányfő úgy vélekedett, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal.

Azonban nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az Orbán Viktor által beharangozott hétpontos családvédelmi akcióterv értelmében minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet Magyarországon. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra. „Megvalósítjuk a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetjük a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett” – idézte az MTI a miniszterelnököt, aki bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén. A kormányfő hozzátette: „ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás”.

Orbán „bevándorláspárti politikusok gyülekezetének” nevezte a magyar ellenzéket, amelyet szerinte Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. „Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van. Vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát” – jelentette ki a miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kijelentette: Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával „fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon”.