Elfogták a határon a magát orvosnak kiadó, illegálisan műtétet végző olasz csalót

Hírösszefoglaló 2019. február 06., 11:47

Elfogták a határon azt a személyt, aki álorvosként illegálisan végzett műtéteket Romániában.

Fotó: Facebook

Az olasz állampolgár, a kürtösi határátkelőnél, vonattal akarta elhagyni az országot – közölte az Agerpres hírügynökség.

Az egészségügyi miniszter korrupcióra gyanakszik

Sorina Pintea egészségügyi miniszter kijelentette: felmerül a korrupció gyanúja azzal kapcsolatban, ahogyan a bukaresti közegészségügyi igazgatóság orvosi bélyegzőt adott a magát orvosnak kiadó olasz állampolgárnak. A tárcavezető szerint az igazgatóság hivatalnoka azt mondta, hogy azért állította ki az engedélyt, mert megsajnálta a férfit. Pintea azt nyilatkozta az Europa FM-nek, „nem világos, hogy ki, kit sajnált meg, és miért”, és az esettel kapcsolatban felmerül a korrupció gyanúja. A miniszter személyesen kívánja leellenőrizni az olasz férfi papírjait.

Amint arról beszámoltunk, az összes olyan romániai magánklinika ellenőrzését elrendelte kedden az egészségügyi miniszter, ahol külföldi orvosok praktizálnak. Az intézkedésre azt követően került sor, hogy egy olaszországi, nyolc osztályt végzett férfi plasztikai sebésznek adta ki magát.

{K1}

A 38 éves álorvos (aki eredeti szakmája szerint parkolóőr) néhány nappal karácsony előtt bukott le a bukaresti Monzában, miután elvégezte első sebészeti beavatkozását a klinikán.

A műtős személyzetnek feltűnt, hogy a férfi nem előírás szerint mosta meg kezeit az operáció előtt, valamint az orvosi kesztyűt sem tudta rendeltetésszerűen felhúzni. Az egészségügyi szakemberek a fővárosi orvosi kamarához fordultak, így derült ki fény a csalásra.

Matthew Mode igazi neve Matteo Politi, aki tíz évvel ezelőtt már lebukott Olaszországban. A velencei férfi hamis orvosi diplomái szerint az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte a tanulmányait.