Magyarországi metálzenekarok csapnak a húrok közé Erdélyben

Bede Laura 2019. február 01., 10:28

Erdélyi turnéra indul a magyar modern metál két úttörő zenekara, az Apey & the Pea és az AWS.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A két magyarországi együttes pénteken 19 órától a kolozsvári Flyinc Circus szórakozóhelyen lép fel, szombaton ugyancsak abban az órában a marosvásárhelyi Bunkerben, koncertsorozatot utolsó állomása pedig a nagyváradi Moszkva Kávézó lesz, ahol 20 órától lépnek színpadra.

Az AWS nemrég debütált negyedik, Fekete részem című stúdióalbuma minden eddigi várakozást felülmúlt.

Az Eurovíziót is megjárt metálzenekar a rendkívül sűrű nyári fesztiválszezon alatt vette fel az új anyagot, amit óriási érdeklődés kíséretében jelentettek meg, és példátlan módon több mint egy hónappal a koncert előtt sold outos budapesti koncerten mutattak be.

A zenekar énekese, Siklósi Örs így foglalta össze az új anyag üzenetét: „olyan elnyomott érzésekről, emlékekről és gondolatokról szól, amik mindannyiunkban benne vannak, de a hétköznapokban nem merünk, vagy nem tudunk beszélni róluk. Mi pedig pontosan ezekkel a »tabukkal« akartunk most foglalkozni.”

Az Apey & the Pea zenekar 2008-as megalakulása óta számos külföldi és itthoni elismerést mondhat magáénak, többek között a 2015-ben elnyert Fonogram-díjat vagy a 2018-ban megnyert Nagy-szín-padot.

Zenéjük magját a zúzós, klasszikus metál adja, melyhez összetéveszthetetlen, sötét hangulatú előadásmód párosul.

Az eseményre zóló early bird jegyek a készlet erejéig a kolozsvári Kaja Tanyán válthatók 30 lejért, a kedvezményes jegyek 35 lejbe kerülnek, a koncert napján pedig 40 lejért vehetnek belépőt az érdeklődők.