Rajongók millióinak kedvencei koncerteznek idén Kolozsváron

Krónika 2019. január 04., 10:22

André Rieu világhírű holland hegedűművész és Lenny Kravitz többszörös Grammy-díjas amerikai zenész is fellép 2019-ben Kolozsváron.

André Rieu Fotó: Facebook/André Rieu

Nem fogja hiányolni 2019-ben sem a közönség a nagy lélegzetű koncerteket Kolozsváron, hiszen világsztárok is fellépnek a kincses városban: André Rieu holland hegedűművész, rajongók millióinak kedvence, valamint Lenny Kravitz többszörös Grammy-díjas amerikai zenész.

André Rieu négy ízben lép fel a kolozsvári BT sportcsarnokban: április 4-én, 5-én, 6-én és 7-én is, Kravitz pedig május 6-án a sportcsarnokban.

André Rieu és zenekara a világ számos pontján óriási sikernek örvendett már, fellépésükre a romantikus hangvétel és a pátosz jellemző. Repertoárjukon a legnépszerűbb, leghíresebb musical- és film-betétdalok, operarészletek, keringők szerepelnek, de minden valószínűség szerint hallhat majd a közönség popslágereket klasszikus feldolgozásban.

Leonard Albert „Lenny” Kravitz énekes-dalszerző, zenei producer, színész és rendező, stílusa a rock, blues, soul, R&B, funk, jazz, reggae, hard rock, pszichedelikus, pop, folk elemeire épül.

Lenny Kravitz Fotó: Facebook/Lenny Kravitz

Dalaiban az éneklés mellett gitározik, valamint több hangszeren (basszusgitár, dob, billentyűs-, ütős-, fúvós hangszerek) is játszik. Négy egymást követő évben nyerte meg a Grammy-díjat, legjobb férfi rockelőadóként, s így a legtöbb győzelemmel rendelkezik ebben a kategóriában. Szintén csúcstartó a legtöbb egymást követő győzelmek tekintetében a férfiaknál. A dalszerző-énekes 16 európai országot érintő, Raise Vibration elnevezésű turnéja keretében látogat el Kolozsvárra.