A Bukaresti CSM az Európai Kézilabda-szövetségre hárítaná a lesérült Cristina Neagu bérezését

Krónika 2018. december 18., 23:27

A Bukaresti CSM kézilabdacsapata kezdeményezi, hogy a nemzetközi szakszövetség állja a franciaországi Európa-bajnokságon súlyos sérülést szenvedett klasszis, Cristina Neagu fél évi fizetését.

A Bukaresti CSM átpasszolná legjobb játékosa bérének folyósítását

A CSM balátlövőjének térde a Magyarország elleni mérkőzés 52. percében sérült meg a franciaországi kontinenstorna középdöntőjében, amelyet követően keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a játékosnál, amely számára emiatt véget ért a szezon.

Cristina Neagut – aki a román válogatott tagjai közül az első hat Európa-bajnoki mérkőzésén a legtöbb időt töltötte a pályán, meccsenként átlagosan csaknem 56 percet, és 82 lövésből 44 gólt szerzett – várhatóan januárban műtik meg, és kényszerpihenője legkevesebb hat hónapot vesz igénybe.

A bukaresti klub azonban nem hagyja annyiban a dolgokat, és be akarja hajtani sztárjátékosa gázsiját az Európai Kézilabda-szövetségen (EHF).

Andrei Luca, a CSM kézilabda-szakosztályának elnöke a Libertatea című lapnak úgy nyilatkozott, mivel Neagu sérülése válogatott mérkőzésen történt, műtétje és rehabilitációja költségeit a román kézilabda-szövetség állja. A klub ugyanakkor kérni fogja az EHF-től a világ legjobb játékosának háromszor megválasztott balátlövő fizetésének folyósítását arra az időre, amíg Neagu nem léphet ismét pályára. Mivel Cristina Neagu havonta 17 ezer eurót keres a Bukaresti CSM-nél, az EHF-nek legkevesebb százezer eurót kellene fizetnie a román klubnak. A játékos szerződése 2019 nyarán jár le Bukarestben.

Különben Neagu sérülését követően Kim Rasmussen, a magyar és Ambros Martín, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya egyaránt élesen bírálta az EHF-et és a versenynaptárat. A két szakember szerint valamit tenni kell annak érdekében, hogy jobban megóvják a játékosok egészségét, például közvetlenül a válogatott összetartások előtt ne rendezzenek nemzetközi kupameccseket.