Letisztított magyargyalázás

Szucher Ervin 2018. december 11., 18:38

Letisztította kerítéséről a magyargyalázó szöveget a marosvásárhelyi Szabadság utcai ingatlan tulajdonosa.

Fotó: Haáz Vince

Miután a Muie unguri!!! (Szoptok magyarok!!!) felirat mintegy tíz napig „ékesítette” az Indatech Kft. betonkerítését, lapunk arra volt kíváncsi, hogy az elektronikai szerkezeteket forgalmazó cég vezetői mikor szánták el magukat annak eltávolítására.

Kiderült viszont, hogy Bianca Burduv adminisztrátor és munkatársai addig

nem is tudtak a hatalmas piros betűkkel felfestett trágárságról.

{K1}

A cégvezető ezt azzal magyarázta, hogy mind ő, mind alkalmazottjai a főtér irányából érkeznek a munkahelyükre, és nem látják a bejárati kapun túl lévő kerítést. Az épületre felszerelt kamera segítségével sem sikerült egyelőre megtudni, hogy mikor és hányan követték el a magyarellenes provokációt.

A városháza és a helyi rendőrség ugyanis a szombati Nagyszebeni Hermannstadt – Bukaresti Dinamo, Marosvásárhelyen játszott labdarúgó mérkőzéssel, pontosabban

a fővárosi szurkolótábor ultráira terelték a gyanút.

A futballhuligánok valóban kiviselték magukat a stadionban és azon kívül, az elsőligás mérkőzést újabb magyarellenes megnyilvánulásra használva, csakhogy a Szabadság utcai felirat jóval december 8. előtt került a kerítésre.

„Jó lenne, ha legalább be tudnánk azonosítani a tett elkövetésének időpontját és módozatát, ezzel is segítve a hatóság munkáját” – fejtette ki lapunknak Bianca Burduv, hangsúlyozván, hogy rendkívül kellemetlenül érintették a történtek. Mint mondta, a rendőrségi helyszínelés után oldószert és mosószert ragadtak, és megpróbálták eltávolítani a feliratot, de mivel ez nem sikerült, végül a betonkerítés színével azonos szürkére festették le.

{A}