Kolozsvári üzletet nyitott a BestValue (x)

2018. december 05., 11:53

A BestValue újra megnyitja kiskereskedelmi üzleteit a kolozsvári repülőtéren, miután 800 000 eurós fejlesztési beruházást valósított meg.

A BestValue, amely a travel retail piaci szegmens vezető cége, újra megnyitja üzletét a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér indulási termináljában, miután átfogó átalakítást eszközöltek rajta egy 800 000 eurós befektetés keretében.

Ennek nyomán a kolozsvári repülőtéren található üzlet a Bukaresti Henri  Coandă Nemzetközi Repülőtéren található üzletet követően a második lesz a BestValue üzletek sorában, mind a jelentőségét, mind pedig a bevételét figyelembe véve.

A tágas térben kialakított üzletet kolozsvári építészek tervezték, a megvalósítás az elképzelés és az arculat terén is egyedülállónak számít. Ez az első üzlet a BestValue boltok új generációjában.

Az átalakítás kiterjedt a már meglevő termékek számára biztosított térre – kibővített felület áll a divatáruk és a különböző kellékek számára –, továbbá tartalmazza a különböző termékek újrapozicionálását is. Az újítás egyik eleme a LED technológia használata úgy az üzlet homlokzatán, mint annak belső terében.

A több mint 2000 terméket tartalmazó portfólióval a walk-through típusú üzlet 50 parfümmárkának ad otthont, melyek között megtalálható a Chanel, a Dior, a Tom Ford, a Lancome, a Kilian, a Hermes, a Guerlain, az Armani, az Yves Saint Laurent és a Boss, továbbá olyan divatcégek, mint a  Guess és a Desigual, valamint olyan ékszermárkák, mint a Swarovski és a Fossil. Ezeken túl széles skálában vannak jelen italok, édességek, játékok, bőröndök és emléktárgyak is.

Az üzlet átalakításával az volt a célunk, hogy egyedi kölcsönhatást tegyünk lehetővé vásárlóink számára,

ezért áthaladó típusú tereket hoztunk létre, ahol gördülékeny a haladás, továbbá innovatív technológia bevezetésével elősegítettük a vizuális kommunikációt. A különböző kategóriájú termékeknek szánt felületeket jól láthatóan megjelöltük és könnyen hozzáférhetővé tettük azon vásárlóink igényeit tartva szem előtt, akik egy bizonyos terméket keresnek, de csak szűkös időkeret áll rendelkezésükre. A Millenium térképén Kolozsvár nagyon fontos támpont és a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér indulási termináljában található üzletben alkalmazott új koncepció az a trend-setter, amely már jelzi a BestValue üzletek arculatában bekövetkező változások kezdetét” – nyilatkozta Cristian Negoiță,  a Millenium Pro Design cég vezérigazgatója.

Az üzlet újító jellegű tervezése a kolozsvári Abstract Design építészcsapat elképzeléseit tükrözi, melyet a Millenium Pro Design csapatával közösen dolgoztak ki.

Az átalakítási munka legnagyobb kihívását az jelentette, hogy a teret, amelyen áthalad az utasok fő folyama, egyedi, összefüggő kiskereskedelmi térré alakítsuk át.

A megoldást az átjáró típusú üzlet jelentette, amely szokásos megoldás az utazó terek kiskereskedelmében. Ebben a projektben azonban mi új kereskedelmi ismérvet javasoltunk, amely a részletekre, a kivitelezésre és a vizuális kommunikációra helyezi a hangsúlyt. Az új arculat célja, hogy a vásárlás élményét annak szükségességén túl emlékezetessé tegye, és grafikai tekintetben meglepetést nyújtson” – mondta  Adrian Roșca az Abstract Design építésze.

A kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér fejlődősének teljében van, a nemzetközi járatok száma folyamatosan növekszik. Folyó év első kilenc hónapjában 888 000 utas haladt át a walk-through típusú üzleten,  közel egynegyedük pedig a BestValue kliensévé vált. (X)