Oda a parlamenti többség: négy képviselő igazolt át a szociáldemokratáktól a Pro Románia párthoz

Hírösszefoglaló 2018. december 03., 16:27

Kilépett a Szociáldemokrata Pártból (PSD) és a Victor Ponta által vezetett Pro Románia párthoz csatlakozott négy képviselő: Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu és Ion Mocioalcă.

Édes bosszú. Ponta volt pártja „katonáival” erősít

A hírt Victor Ponta jelentette be hétfőn, a parlament épületében tartott sajtótájékoztatón. Ponta elmondta, a négy honatyával 17 éven át dolgozott együtt a Szociáldemokrata Párton belül, „még abban az időben, amikor mások a PD vagy a PRM tagjai voltak.”

A négy képviselő kolléga azt akarja, hogy abba az irányba haladjunk, amelybe 2016-ban hitünk szerint elindultunk, hogy tartsuk magunkat a választóinknak tett ígéreteinkhez” 

– nyomatékosította Ponta, aki szerint az általa vezetett politikai alakulat balközép ideológiájú, Európa-párti, a fejlődést tűzi ki célul, és olyan emberekből áll, akik képesek jól kormányozni az országot. A Pro Románia elnöke hozzátette,

ezzel tízre nőtt az alakulat azon képviselőinek száma, akik ugyanazon a pártlistán jutottak be a parlamentbe, így külön frakciót hozhatnak létre. 

Arra a kérdésre, hogyan fognak szavazni a Pro Románia-párti képviselők egy bizalmatlansági indítvány esetén, a volt miniszterelnök azt felelte, hogy erről a 16 képviselő közösen, demokratikus módon fog dönteni. „Azt már megbeszéltük, hogy nem akarjuk, hogy Dăncilă asszony maradjon a kormányfő, de semmiképpen sem szándékozunk Orban úrral helyettesíteni őt, mert azt jelentené, hogy cseberből vederbe esünk. A Dăncilă-kormányt egy jóval kompetensebb és felkészültebb kormányra szeretnénk lecserélni” – tette hozzá Ponta.