Életét vesztette a kórházban a melbourne-i késelő, nem kizárt a terrorista indíték

Krónika 2018. november 09., 13:39

Az ausztráliai Melbourne-ben egy férfi gépkocsijával belerohant egy bevásárlóközpont épületébe, majd megkéselt több embert, egyiküket halálosan, a rendőrök meglőtték és őrizetbe vették – jelentették ausztrál hírportálok pénteken.
 

Az MTI tájékoztatása szerint az incidens a délkelet-ausztráliai nagyváros központi üzleti negyedében történt. Az esetről szóló híradásokból azt lehet leszűrni, hogy a férfi gépkocsijával nekiment az épületnek, majd felgyújtotta az autót, később késsel támadt a járókelőkre, és nekirontott a helyszínre érkező rendőröknek is.

Az egyik rendőr végül rálőtt a támadóra, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A támadó három járókelőt megszúrt, egyikük a helyszínen belehalt sebesüléseibe. A másik két sebesültet kórházba szállították, válságos állapotban vannak. David Clayton Victoria állambeli rendőrfőnök azt mondta, hogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában a bűntényt nem hozzák összefüggésbe a terrorizmussal, de a nyomozás még nem zárult le.

Egyes hírek szerint a szomáliai származású férfi nem volt ismeretlen az ausztrál hatóságok előtt. Ausztrál állampolgár volt, de az útlevelét évekkel ezelőtt bevonták. Egyik rokonát pedig tavaly letartóztatták terrorizmushoz köthető bűncselekmények miatt.

Tavaly januárban ugyanezen az úton egy férfi 33 járókelőt gázolt el, közülük hatan meghaltak. Az ausztrál rendőrség szerint akkor nem terrortámadás történt.