Tétova Ínyenc – Kalandozások Gasztronómiában

Kovács Eszter 2018. november 07., 15:44

A mindennapi főzésben talán nem is maga a főzés a legnehezebb, hanem az, hogy változatos, egészséges és finom ételekkel rukkoljunk elő, lehetőleg úgy, hogy az otthon már eleve meglévő alapanyagokat használjuk.

A Tétova Ínyenc Liebster-díjas blog. A német eredetű, 2011-ben alapított díjjal a legjobb blogokat díjazza az európai bloggerközösség Fotó: tetovainyenc.cafeblog.hu

Dimén-Varga Tünde székelyudvarhelyi pszichológus, de sokan azt is tudják róla, hogy a gasztronómia rajongója. Blogja, a Tétova Ínyenc révén már évek óta elkápráztat jobbnál jobb receptekkel. Blogbejegyzései 2015-ben már az Nlcafe.hun is megjelentek, most a Tétova Ínyenc a Cafeblog.hu részeként olvasható. Miért szeretnivaló?

– Mert nem feltételezi, hogy gasztroguru az olvasó: a receptek érthetők, egyértelműek, többnyire egyszerűen elkészíthetők,

kevés gyakorlattal rendelkező konyhatündérek is megbirkóznak velük.

– A receptek kategóriákba vannak sorolva: előételek, főételek, levesek, desszertek, saláták, kelt tésztás ételek, italok, sőt a Népek konyhája címszó alatt különböző érdekességek.

Fotó: tetovainyenc.cafeblog.hu

– A bejegyzések sorában nem ritkán észrevehető, hogy a blogger többször többféleképpen használ egy-egy általa megkedvelt alapanyagot, például a narancsot, az epret, a spárgát stb. Viszont ezeket a hozzávalókat a szezonalitást szem előtt tartva választja ki, így segítve például azoknak a háziasszonyoknak is, akik esetleg gazdálkodnak, és a kiskertben termetteket használnák fel különböző módokon.

– Mert rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és sokféle zöldfűszert használ. Tehát ha a változatos étkezés fontos szempont a családban, akkor Tünde sokat segíthet az olvasóknak.

{A}

– Mert a blogger akkor is ír, ha éppen nyaral. És még hogyan! Fotókkal és élményekkel mutatja be az olvasónak egy-egy ország, tájegység sava-borsát, olyan ízesen írva, hogy már ezért érezzük: jövőre mi is ott nyaralunk majd.

– Mert nemcsak a receptek jók, hanem a tálalás is gyönyörű:

a kész fogásokat nem csupán önmagukban, hanem egy teljes kompozíció részeként mutatja be.

Mégis, a beállított képek életszagúak, rusztikusak, hogy úgy érezzük, mintha a mi konyhánkban készültek volna.

Fotó: tetovainyenc.cafeblog.hu

– Mert olyan kipróbált receptek ezek, amelyeket a gyerekek is megesznek!

– Legfőképpen azért, mert életszagú minden bejegyzés: a blog olvasása közben kicsit bekukkanthatunk a családi konyha és élet kulisszáiba, megismerhetjük magát a bloggert. Itt nincsenek mindig tökéletesre sikerült piskóták vagy bakimentes sütik. Így lehet a sütés-főzés izgalmas, élmény és szenvedély.