Tăriceanu szerint a PSD-ben dúló belharc miatt veszélybe kerülhet a parlamenti többség

Krónika 2018. november 06., 10:15

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke szerint pártbéli kollégái a parlamenti többségért aggódnak a Szociáldemokrata Párton (PSD) belüli „mozgások” miatt.

Călin Popescu-Tăriceanu Fotó: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

A román közszolgálati televíziónak (TVR) adott hétfő esti interjúban Tăriceanu közölte, pártbéli kollégái aggódnak, hogy veszélybe kerülhet a parlamenti többség. „Nem titkolom, hogy engem is aggaszt ez a kérdés” – tette hozzá.

A szenátus elnöki tisztségét betöltő politikus kifejtette, egyelőre kényelmes többséget alkot a koalíció, dacára az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) törekvéseinek.

„Sőt, egyes liberális párti parlamenti képviselők az utóbbi időben átigazoltak az ALDE-hez. A koalíció megszilárdult, megnőtt. De azért remélem, hogy ezek a mozgások nem lesznek rossz hatással a PSD-re, hogy meg tudjuk valósítani a választóinknak tett ígéreteinket” – idézte a kisebbik kormánypárt vezetőjét az Agerpres hírügynökség.

Tăriceanu ezzel arra reagált, hogy a PSD országos végrehajtó bizottságának hétfői ülésén kizárták a pártból Adrian Ţuţuianu szenátort, alelnököt és Marian Neacşu főtitkárt.

{K1}