Új nemzetközi repülőjáratok indulnak Nagyváradról

Krónika 2018. október 23., 11:12

Spanyolországba és Olaszországba indít december 1-jétől menetrend szerinti járatokat Nagyváradról a Tarom – jelentette be Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke és Werner Wolff, a román állami légitársaság vezérigazgatója.

Fotó: Planespotters.net

Pásztor Sándor tanácselnök közölte, hat hónapja folynak a tárgyalások a Tarom vezetőségével, és immár megszülettek az első konkrét eredmények. A Bihar megyei önkormányzatnak kiemelt célja az alárendeltségében működő nagyváradi nemzetközi repülőtér fejlesztése, ezért több légitársasággal is zajlanak az egyeztetések charter és menetrend szerinti járatok beindításáról.

„Jövő nyárra már ismert öt charter járat működtetése, és továbbiak elindítása is lehetséges. A nyugat európai nagyvárosokba indítandó menetrend szerinti járatok beindításáról leggyorsabban a Tarom döntött” – idézte Pásztort a Bihar Megyei Tanács sajtóirodájának közleménye.

Werner Wolff, a Tarom vezérigazgatója ismertette: december 1-jétől Barcelona El Prat, valamint
Róma Fiumicino vagy Milánó Malpensa repülőterekre indít menetrend szerinti járatot a román állami légitársaság. Barcelona El Prat központi repülőtér, ahonnan a világ bármely pontjára el lehet jutni, de szintén fő légikikötő a római vagy a milánói is. A két olasz desztinációval még zajlanak az utolsó egyeztetések, az egyik járat szintén december 1-jén beindul, a másik várhatóan jövő tavasszal.

Amennyiben a Tarom bővíti repülőgép-flottáját, további európai nagyvárosokba is indít járatokat – jelentette ki Nagyváradon Werner Wolff, aki ugyanakkor kiemelte: állami társaság esetében a közbeszerzés bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe, mint a magántársaságok esetében, de várhatóan már 2019-ben sikerül bővíteni a gépparkot. Ebben az estben London és Frankfurt szerepel a tervezett célpontok között.

A Tarom vezérigazgatója hangsúlyozta: az áraikat összehasonlítva a low cost társaságok díjszabásaival nincs számottevő különbség, ugyanakkor a Tarom szolgáltatásának minősége szerinte sokkal kedvezőbb. Werner Wolff elmondta, a barcelonai járatra várhatóan 150 eurótól indul egy menettérti jegy, míg az olaszországi célpontok esetében a jegyár 99 eurónál kezdődik.