Felfüggesztetné a tanítást a népszavazást megelőző pénteken a Bihar megyei prefektus

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 24., 14:52

A Bihar megyei prefektus szerint fel kellene függeszteni az oktatást az iskolákban az október 6-ára és 7-ére tervezett népszavazást megelőző pénteken, hogy legyen idő a szavazókörzetek berendezésére.

Már csütörtökön hozzálátnának a szavazókörzetek berendezéséhez Fotó: Kristo Robert

Ioan Mihaiu az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, minden korábbi választást vasárnap tartottak, így a péntek délutáni iskolazárástól volt idő berendezni a szavazókörzeteket a tanintézetekben. A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendum azonban kétnapos lesz, szombaton és vasárnap zajlik majd, és

amennyiben pénteken délutánig tanítás lesz az iskolákban, nem marad elég idő a referendumra való előkészületekre

– állítja.

„Remélem, hogy országos szinten is felvetik ezt a problémát, és pénteken felfüggesztik a tanítást az iskolákban, hogy mi már csütörtök délután tudjuk elkezdeni a tevékenységet” – fogalmazott a prefektus.

Ioan Mihaiu kérte a Bihar megyei tanfelügyelőségtől, elemezze az oktatás felfüggesztésére vonatkozó javaslat időszerűségét, hogy aztán terjesszék azt az oktatási miniszter elé. Alin Iuhas-Novac főtanfelügyelő szerint az intézkedést az is indokolná, hogy vannak olyan iskolák, amelyekben öt szavazókörzetet kell berendezni.