Kolozsváron pörög a diszkógömb: olasz, német és angol előadóművészek lépnek színpadra hétvégén a kincses városban

Bede Laura 2018. szeptember 22., 10:14

A nyolcvanas évek zenéitől lesz hangos szombat este a kolozsvári új sportcsarnok: a legendás Ricchi e Poveri, a Boney M, a Bad Boys Blue és Samantha Fox felel a jó hangulatért.

Fotó: Facebook.com/Samantha Fox (official)

Diszkó ‘80 címmel szerveznek koncertet szombat este a kincses városbeli új sportcsarnokban, ahol a résztvevők nosztalgiázhatnak és a nyolcvanas évek slágereire bulizhatnak.

A négyórásra tervezett, 19 órakor kezdődő megaprodukció során elsőként Samantha Fox brit énekesnő lép fel,

aki már 16 évesen elkezdett modellkedni, hamar népszerű lett Nagy-Britanniában és lemezszerződést ajánlottak neki. 1986-ban jelent meg első kislemeze Touch Me (I Want Your Body) címmel. Amerikában is hasonló sikert aratott, a Touch Me címmel kiadott első lemeze aranylemez lett, a címadó dal pedig 17 országban első helyezést ért el a toplistákon. Azóta hét stúdióalbumot, valamint két válogatáslemezt adott ki.

Ezt követően a Bad Boys Blue jelenlegi egyetlen tagja, John McInerney lép színpadra. Az 1984-ben alakult német könnyűzenei együttes legsikeresebb dalai között tartják számon a You’re a Woman, Pretty Young Girl, Come Back and Stay című szerzeményeket. Fennállása során a tagok számos alkalommal cserélődtek, részben két alapító tag halála, részben pedig kiválások miatt összesen 10 fő volt tagja az együttesnek. Jelenleg egyetlen zenész, az alapítók közül egyedüliként életben lévő John McInerney a formáció tagja és egyben frontembere.

A folytatásban az 1970-es évek egyik legsikeresebb popegyüt-tesének dalaira szórakozhatnak a jelenlevők. A német Boney M ekkor nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. A diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M-et is érzékenyen érintette, ám ennek ellenére az együttes ebben az évtizedben is többször szerepelt a sikerlistákon. Az évek során a zenekar több átalakuláson ment keresztül, jelenleg a hivatalos formáció négytagú, Liz Mitchell frontasszonnyal az élen.

A Diszkó ‘80 koncertet az 1968-ban alakult Ricchi e Poveri olasz együttes produkciója zárja. Olyan dalok csendülnek fel, mint a Mamma Maria, Voulez vous danser, Ciao Italy vagy a Sarà perchè ti amo.

A szervezők közlése szerint a közönség előtt 17:30-kor nyitják meg a kapukat. A sportcsarnokba tilos bevinni drogokat, üvegeket, lézereket, sprayeket, késeket, fegyvereket, pirotechnikai eszközöket, ételt, italt, háziállatokat, esernyőket (esőkabáttal lehet helyettesíteni), gyúlékony vagy robbanóanyagokat, professzionális fényképező és videófelszereléseket, beleértve az DSLR-típusú fényképezőgépeket, bármilyen más tárgyat, amely sérülést okozhat.

Az érdeklődők 129 lejért (plusz illetékek) válthatnak jegyet a küzdőtérre, a lelátóra érvényes belépők ára pedig 129 és 199 lej (plusz illetékek) között változik. A tizenkét év alatti gyerekek ingyen vehetnek részt a koncerten.