Ahol koncert után is muzsikáltak – óriási érdeklődés a Brassói Magyar Napok iránt

Kiss Judit 2018. szeptember 17., 16:26

Fergeteges hangulatú koncertek, rengeteg érdeklődőt vonzó kulturális események várták a vasárnap este zárult Brassói Magyar Napok közönségét.

Lilla és a Napoleon Boulevard koncertje Brassóban Fotó: Facebook/Brassói Magyar Napok/Edy

Az egy hétig tartó rendezvénysorozat egyrészt egyfajta kulturális maraton volt, másrészt a főtéren igazi fesztiválhangulatot teremtettek a koncertek – mondta el a Krónikának Toró Tamás főszervező. Hozzátette, csütörtöktől vasárnapig négy este fergeteges bulik zajlottak Brassó főterén, amelyek minden zenekedvelőt megszólítottak, így

több tízezren látogattak el a fellépésekre.

„Annyira jó volt a hangulat, hogy a magyarországi zenekarok este 10 után is folytatták a muzsikálást, persze már nem a főtéren, mert ott elkezdődött a csendóra. Hihetetlen élmény volt, hogy a zenészek, többek közt a Budapest Bár tagjai a főtéri koncert után vették a hangszereiket, és átjöttek a gasztro-borkertbe, ott folytatták a muzsikálást, óriási buli kerekedett” – részletezte a főszervező.

Kitért arra is, hogy a gasztro-borkert, a különböző kulturális rendezvények, gyerekprogramok iránt is óriási volt az érdeklődés, akárcsak a Bocz Borbála fiatalon elhunyt művész alkotásaiból nyílt emlékkiállítás iránt. Toró Tamás emlékeztetett, az ősz folyamán több brassói magyar kulturális rendezvénysorozat várja a közönséget: október végén szervezik a négynapos színházi fesztivált, novemberben pedig a gyerekfesztivált.