Súlyos állapotban vannak a Brăilán megkéselt amerikai kosárlabdázók

Krónika 2018. szeptember 16., 11:42

Életmentő műtétet kellett végrehajtani azon a két amerikai kosárlabdázón, akit szombaton éjszaka megkéseltek egy vendéglő teraszán Brăilában. A sportolók állapota súlyos.

Darrel Bowie-t és Joseph McClaint mindössze pár hete igazolta le a román klub

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaint egy hónappal ezelőtt szerződtette a városi kosárlabdaklub, a brăilai Cuza Sport.

A sportolók több csapattársukkal együtt egy brăilai vendéglő teraszán tartózkodtak szombat éjszaka, amikor egyelőre ismeretlen tettesek üvegekkel és késekkel támadtak rájuk.

Mindkét amerikai kosárlabdázót megműtötték az éjszaka folyamán a brăilai kórházban, állapotuk stabil. Darrel Bowie súlyosabb sérüléseket szenvedett, az orvosok egyelőre megfigyelés alatt tartják, és amennyiben indokoltnak találják, átszállítják egy bukaresti kórházba – nyilatkozta Alina Neacşu, a brăilai megyei sürgősségi kórház szóvivője az Agerpres hírügynökségnek. A rendőrség vizsgálja a térfigyelő kamerák felvételeit a tettesek azonosítása érdekében. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja.

Az incidens kísértetiesen hasonlít arra a hét évvel ezelőtti összetűzésre, amelynek nyomán életét vesztette egy tengerentúli kosaras Romániában. 2011 októberében Giurgiu egyik éjszakai szórakozóhelyén egy helybeli férfi ököllel megütötte a 23 éves Chaunchey Hardyt, aki a földre esett, és koponyasérülést szenvedett, valamint eltört két csigolyája. A kosárlabdázó már kómában volt, amikor beszállították a bukaresti kórházba, ahol röviddel a rajta végrehajtott operáció után meghalt. Chaunchey Hardy a CSS Giurgiu csapatának kosarasa volt, és éppen együttesének a bukaresti Dinamo felett aratott sikerét ünnepelte, amikor több férfi rátámadt.

Gyilkosát, Ionuț Adrian Tănăsoaiát a bukaresti legfelsőbb bíróság hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.