Dragnea szerint külföldről finanszírozták az augusztus 10-ei kormányellenes megmozdulást

Krónika 2018. szeptember 10., 11:59

Vannak arra vonatkozó információim, hogy külföldről is finanszírozták az augusztus 10-ei tiltakozó akciót – nyilatkozta vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A politikus szerint az erre vonatkozó bizonyítékokat ezen a héten teszik közzé.

„Éppen elég bizonyítékunk van ahhoz, hogy államcsíny-kísérletről beszélhessünk, amelyet külföldi pénzekből is támogattak” – jelentette ki Dragnea. A kormányzó alakulat vezetője ismét meggyőződését fejezte ki, miszerint az államhatalmi szervek „semmilyen hibát nem követtek el” abban, ahogyan az eseményeket kezelték.

Liviu Dragnea arról is nyilatkozott, hogy az amnesztia ötlete nem „jogi illúzió”.

A PSD elnöke hozzátette: egy ilyen jogszabály „helyrehozná azt a katasztrófát, amit az okozott, hogy a titkosszolgálatok beavatkoztak az igazságszolgáltatásba”. „Nekem, és nekünk, mint pártnak, az amnesztia ötlete nem egy jogi illúzió” – idézte az Agerpres hírügynökség Dragneát.

A PSD elnöke azt várja a kormánytól, hogy gyorsítsa fel azt a folyamatot, amelyik eltörli a titkosszolgálatok és más intézmények között kötött protokollumok hatását, és „teremtse meg az ártatlan polgároknak a lehetőséget, hogy ne szenvedjenek tovább a romániai boszorkányüldözés következtében, a bírák pedig szabadon bíráskodhassanak”.