6. Digitális Székelyföld Konferencia: Székelyudvarhelyen a digitális világ jelene és jövője

2018. szeptember 06., 19:45

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív ötletekkel, a digitális tér aktuális trendjeivel és megújult névvel tér vissza ezúttal Székelyudvarhelyre október 18-19. között az IT Plus Klaszter szervezésében.

A rendezvény médiapartnere a Krónika

A 6. Digitális Székelyföld Konferencia a régió aktív vállalkozóinak, oktatóinak, önkormányzatainak és szakembereinek találkozópontja, melynek célja Székelyföld fejlesztése és korszerűsítése a technológia új lehetőségei által.

„A konferencia bejárja Székelyföldet. Tavaly Sepsiszentgyörgyön a Startup Weeket támogatta, idén az székelyudvarhelyi fellendülő IT mozgalmat erősíti a rendezvényünk.

Arra törekszünk, hogy felfedezzük, megismertessük és fejlesszük a technológia adta lehetőségek által azokat az értékeket, amelyek leginkább jellemzik Székelyföldet, és ez által bekerüljünk a globális digitális tér vérkeringésébe.

Ma az adat az új nyers-arany. Soha nem látott ritmusban halmozódik az adatok gyűjtése és feldolgozása Székelyföldön is, de képesek vagyunk-e ezeket az adatokat megfelelően gyűjteni és kezelni? A kérdés aktuális - a válaszokat együtt keressük a 6. Digitális Székelyföld Konferencián, melynek alaptematikája a kibervédelem” – mondta el a rendezvény kapcsán Bihari Béla, az IT Plus Klaszter elnöke.

A 6. Digitális Székelyföld Konferencia kiemelt témai: a d!security – a vállalkozások és vállalkozók digitális biztonsága, a d!SME's –vállalkozások digitalizációja és digitális vállalkozások jövőképe, a research & development - alkalmazott IT kutatás – fejlesztés területen, a digipolgik & smartcityk – székelyföldi „digipolgik” törekvései és okosodó városaink, valamint a d!education –az oktatás digitalizációja, az informatikaoktatás jövőképe és minden, ami digitalizáció.

Erdély legnagyobb digitális fórumán több mint 40 külföldi és hazai előadó mutat be olyan korszerű gyakorlati példákat és innovatív ötleteket, amelyek Székelyföldet társadalmilag és gazdaságilag is fejleszteni tudják.

A konferencián részt vesz Daradics Kinga a MOL Group felsővezetője, Somodi Alpár Lehel a Sony Central and Southeast Europe Ltd. senior menedzsere és Magyari Zoltán, aki 8 éven át volt az Oracle, a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cégének eladási igazgatója.

Az Early Bird regisztráció szeptember 20 –ig. érvényes a digitalisszekelyfold.ro oldalon.