Megaparkoló épül Kolozsváron

Krónika 2018. szeptember 06., 12:32

Erdély legnagyobb gépkocsi­parkolóját hozza létre a kolozsvári repülőtér mellett a létesítményt működtető Kolozs megyei önkormányzat és a kolozsvári polgármesteri hivatal – jelentette be Alin Tișe, a megyei önkormányzat elnöke.

Fotó: Mihály Csaba

A Mediafax hírügynökség beszámolója szerint a 12 hektáros területen létrehozandó felszíni parkoló 2500 gépkocsi befogadására lesz alkalmas.

A repülőtér utasainak a kiszolgálása mellett arra is lehetőséget teremt majd, hogy a Kolozsvárt északról és keletről megközelítők szimbolikus parkolási díj ellenében a város peremén hagyják gépkocsiikat, és tömegközlekedési eszközökkel jussanak a belvárosba.

Alin Tișe kedden elmondta, a megyei önkormányzat biztosítja a területet, alakítja ki és működteti majd a parkolót, a városvezetés pedig jegykibocsátó rendszert építi ki, és biztosítja a tömegközlekedést a parkoló és a belváros között. Az önkormányzati vezető szerint már 2019-ben megnyílik, majd fokozatosan bővül a parkoló, mely kezdetben csak pár száz gépkocsi befogadására lesz alkalmas.

A létesítmény várható költségei kapcsán Alin Tişe tanácselnök elmondta, hamarosan elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, és akkor fognak becslésekbe bocsátkozni a parkoló anyagi vonzatáról. ​