Megszavazta a szenátus az új házbizottság összetételét

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 03., 20:05

Hétfői plenáris ülésén megszavazta új házbizottságának összetételét a szenátus.

Fotó: Mediafax

A felsőház titkos, golyós szavazattal, a frakcióvezetők javaslatára, két tartózkodás mellett, 102 támogató és 11 ellenszavazattal fogadta el új házbizottságának összetételét.

A szenátus új házbizottságának összetétele a következő: elnök – Călin Popescu-Tăriceanu (Liberálisok és Demokraták Szövetsége – ALDE); alelnökök – Doina Elena Federovici, Adrian Ţuţuianu és Claudiu Iulian Manda (Szociáldemokrata Párt – PSD) és Alina Gorghiu (Nemzeti Liberális Párt - PNL); titkárok – Ion Ganea és Marian Pavel (PSD), Mario Oprea (PNL) és Nicu Fălcoi (Mentsétek meg Romániát Szövetség – USR); háznagyok: Emilia Arcan és Nicolae Marin (PSD), Cornel Popa (PNL) és Tánczos Barna (RMDSZ).

Vlad Alexandrescu, az USR frakcióvezetője elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy ebben az ülésszakban pártjának az eddigi alelnöki helyett csak egy titkári funkció jutott, pedig a frakció tagjainak száma nem változott.

Şerban Nicolae, a szociáldemokraták frakcióvezetője ezt azzal hárította el, hogy „nicsenek fontos és kevésbé fontos szavazatok”, a házbizottsági ülésen mindenki szavazatának azonos súlya van.