Kisiklás: szégyenszemre itthon is kikapott, búcsúzott az EL-től a Kolozsvári CFR

Krónika 2018. augusztus 30., 21:56

Vereséget szenvedett a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének csütörtök esti mérkőzésén, amelyen 3-2 arányban kikapott a félamatőr luxemburgi F91 Dudelange együttesétől.

Ezúttal nagy csalódást okoztak szurkolóiknak a Kolozsvári CFR játékosai

A fellegvári gárda már a párharc első, augusztus 23-án tartott idegenbeli összecsapásán alulmaradt, akkor két gólt kapva, de egyet sem szerezve volt kénytelen hazatérni a Liga 1 előző szezonjának bajnokcsapata.

A csütörtök esti, a kincses városi Gépész utcai stadionban rendezett visszavágón a Kolozsvári CFR együttese rendkívül ötlettelenül játszott. A gól nélkül eltelt első félidőt követően a második játékrész hidegzuhanyt hozott Toni Conceicao tanítványai számára: a luxemburgiak rövid idő alatt két találatot is szereztek a hatalmas védelmi hibákat elkövető kolozsvári csapat számára. A mindössze 21 éves Daniel Sinani második találatánál a kolozsvári drukkerek elkeseredésükben, és a csapatuk teljesítményük iránti elégedetlenségükben megtapsolták a luxemburgiak gólját.

A kegyelemdöfést a 77. Percben, Turpel góljával adta meg a vendégcsapat ellenfele számára, amelynek szurkolói ekkor elindultak hazafelé.

A Kolozsvári CFR a 85. és a 88. percben., Tambe és Omrani révén még szépíteni tudott, de ez már nem osztott, nem szorzott: a fellegvári gárda összesítésben 5-2-re kikapott, így nem jutott fel a labdarúgó Európa-liga 48 csapatos főtáblájára. Nem véletlen, hogy a kis észak-nyugati ország sajtója extázisba került a luxemburgi csapat diadalának hatására: a Luxemburger Wort című lap internetes oldalán csütörtök este az F91 Dudelange a paradicsomban szalagcímmel ünnepelte a továbbjutást címoldalán.

Mint ismert, a kincses városi bajnokcsapat július végén mindössze három meccs után menesztette a júniusban érkezett Edward Iordănescu edzőt, akinek utódja az 57 éves Antonio Conceicao lett; a portugál szekember 2009-ben és 2015–2016-ban is dolgozott a CFR szakvezetőjeként. 

Kolozsvári CFR-F91 Dudelange: 2-3 (összesítésben 2-5)