Üzletemberek Nemzetközi Fóruma – Viorica Dăncilă támogatásáról biztosította az üzleti szféra képviselőit

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 30., 15:43

Románia Kormányában lojális partnerre találnak az üzleti szféra képviselői – üzente csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök az International Business Forum nyitórendezvénye résztvevőinek.

A kormányban lojális partnerre találnak Fotó: Pixabay.com

Az Ana Birchall kormányfőhelyettes által felolvasott üzenetben Viorica Dăncilă biztosította az üzleti szféra képviselőit és a befektetőket, hogy a kormány kész odafigyelni az igényeikre és kedvező körülményeket biztosítani a beruházások, valamint a vállalkozások fejlődése számára – adta hírül az Agerpres.

A miniszterelnök kifejtette, a kormányprogramban vállaltak értelmében a kabinet kiemelkedő hangsúlyt fektet a gazdasági diplomácia fellendítésére, a hazai termékek és szolgáltatások külföldön történő népszerűsítésére és a külföldi beruházások bevonzására.

Üzenetében kitért arra is, hogy az év első felében a külföldi befektetések értéke meghaladta a kétmilliárd eurót.

Megemlítette azt a programot, amelynek keretében a kormány fedezi a hollywoodi filmgyártók Romániában lebonyolított produkciói gyártási és személyzeti költségének 35 százalékát, amennyiben a produkciónak legalább 20 százaléka Romániában készül, és amennyiben a gyártók hajlandók feltüntetni, hogy a film Románia Kormányának támogatásával készült.

Ez egy nagyon hatásos módja Románia népszerűsítésének, ugyanakkor jelentős támogatás a romániai filmgyártás újjászületéséhez”

– olvasható Dăncilă üzenetében.

A Bukarestben megszervezett International Business Forumon a kormány képviselői, diplomaták és az üzleti szféra szereplői vesznek részt.